Fonduri de 300 de miliarde de euro mobilizează Comisia Europeană (CE) pentru reducerea dependenței de…
Prețul energiei de import în zona euro a crescut, în perioada decembrie 2020 – decembrie 2021, cu mai mult decât dublu (115%), în timp ce prețul energiei din producția internă a crescut cu 73%, conform unui comunicat Eurostat.
Guvernul a modificat, printr-o ordonanță de urgență publicată vineri, prevederile referitoare la schema de sprijin…
Cum va funcționa platforma online pentru schimbarea furnizorului de energie și/sau gaze în 24 de ore
ANRE a lansat în consultare publică un proiect de ordin pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea Platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național
Legea privind plafonarea prețurilor la energie și gaze precum și schema de compensare a fost publicată în Monitorul Oficial și se aplică de la 1 noiembrie.
Comisia Europeană nu va propune interzicerea „peste noapte” a boilerelor pe gaz, a spus un…
Prețurile angro ale gazelor naturale din Europa au înregistrat o creștere semnificativă în al doilea…
Comisia Europeană (CE) a adoptat, miercuri, Comunicarea privind prețurile la energie, document ce include atât…
Pentru anul în curs, operatorul de transport și cei de distribuție a gazelor naturale au planificate investiții de cel puțin 1,665 miliarde lei, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
În anul 2020, au fost realizate investiții în valoare totală de 1,7 miliarde de lei de operatorul de transport și de sistem și de operatorii de distribuție a gazelor naturale.
Operatorii de distribuție concesionari au obligația de a finanța și realiza lucrările de proiectare și…
Care sunt prevederile Busolei pentru dimensiunea digitală a Europei, prezentate marți, 9 martie 2021.
Cum se realizează schimbarea furnizorului de energie electrică și de gaze naturale în Germania sau…
Clienții au posibilitatea să aleagă operatorul economic autorizat de ANRE care să se ocupe de realizarea lucrărilor de racordare la sistemul de distribuție a gazelor naturale, urmând să își recupereze investiția de la operatorul de distribuție.
Peste 9% dintre români nu au posibilitatea de a asigura o temperatură adecvată pentru încălzirea…
Din cei peste 8,7 milioane de consumatori casnici de energie, peste 50% (respectiv 4,59 milioane)…
Ministerul Muncii a pus în circuitul de aprobare proiectul de lege care stabilește criteriile de…
România a înregistrat, în prima jumătate a acestui an, cel mai mic preț mediu la gazele naturale din Uniunea Europeană, conform Eurostat, și se clasează între țările cu cele mai mici prețuri la electricitate.
Modificările au fost aprobate de către ANRE prin Ordinul nr.178/2020, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 942 din 14 octombrie 2020.
ANRE a stabilit un stoc minim de gaze naturale pe care furnizorii au obligația de a-l deține pentru asigurarea continuității în alimentare.
ANRE a actualizat aplicația web pentru compararea ofertelor-tip de furnizare a gazelor naturale astfel încât clienții finali să aibă posibilitatea de a se informa cât mai corect și complet.
Raportat la luna decembrie 2019, prețurile energiei electrice, gazelor și energiei termice au scăzut, pe ansamblu, cu 1,44%, potrivit INS.
Primele 235 de milioane de euro destinate dezvoltării rețelelor de distribuție a gazelor naturale pot fi accesate de primării începând cu data de 17 august.
Începând cu 17 august primăriile pot accesa primele 235 de milioane de euro pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale. Iată condițiile.