Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Eurostat: Prețul energiei de import a crescut cu 115% în 2021

Prețul energiei de import în zona euro a crescut, în perioada decembrie 2020 – decembrie 2021, cu mai mult decât dublu (115%), în timp ce prețul energiei din producția internă a crescut cu 73%, conform unui comunicat Eurostat.

Aceste evoluții au dus la o creștere a prețurilor de consum la energie electrică, gaze și alți combustibili cu 25% între decembrie 2020 și decembrie 2021.

Evoluția recentă a prețurilor energiei este fără precedent. Prețurile de import al energiei, deși destul de volatile, nu s-au modificat cu mai mult de circa 30% pe parcursul unui an în trecut, iar prețurile producției interne nu s-au modificat cu mai mult de aproximativ 10% pe an.

Această evoluție este în contrast puternic cu relativa stabilitate a prețurilor pentru energia importată în perioada 2010-2019 (în 2020 prețurile înregistrând chiar o scădere de 31%). De asemenea, și prețul producției interne a înregistrat același trend, cu o ușoară creștere de doar 0,9% în aceeași perioadă, iar în 2020 chiar a scăzut cu aproape 10%.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *