Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
logo energie

Politica privind protecția datelor personale

Intreaba un expert

Întreabă un expert

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Delgaz-Grid S.A. („DELGAZ GRID”), cu sediul în Bd. Pandurilor nr. 42, et. 4, CP 540554, Târgu Mureș, România, responsabilă pentru administrarea platformei www.despre-energie.ro în conformitate cu Articolul 4, Al.7 din Regulamentul European General de Protecția Datelor, vă informăm prin prezenta Declarație privind protecția datelor, dacă și în ce măsură se vor prelucra datele dumneavoastră personale atunci când vizitați website-ul / website-urile aflate sub acest domeniu de internet. De asemenea, vă vom informa în legătură cu drepturile dumneavoastră şi vă vom oferi datele persoanelor de contact responsabile. Datele cu caracter personal sunt informațiile care indică o referință la dumneavoastră ca persoană privată, de ex. numele, adresa, adresa de e-mail, IP-ul, date cu privire la comportamentul de utilizare.

A. Prelucrarea datelor cu caracter personal în scopuri de informare în baza  unor interese legitime, Articolul 6, paragraful 1, litera f) din Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR)

În cazul utilizării pur informative a website-ului nostru, de ex. dacă nu vă înregistraţi, autentificaţi sau transmiteţi către noi într-un alt fel informaţii suplimentare, noi colectăm şi prelucrăm doar datele personale pe care browser-ul şi furnizorul dumneavoastră de internet le  transmit către serverul nostru. Acestea sunt date care sunt necesare din punct de vedere tehnic pentru a vă putea afișa website-ul nostru şi pentru a vă putea garanta stabilitatea şi securitatea.

Concret, acest lucru implică:

  • Datele tehnice (adresele de IP, data şi ora accesării, conținutul cererii de accesare adică site-urile și fișierele pe care le-ați accesat, situația accesului/ cod status HTML, diferența de fus orar față de ora meridianului Greenwich (GMT), cantitatea de date transmisă în cadrul fiecărei sesiuni).
  • Informații despre sistemul de operare/ datele browser-ului (sistem de operare, interfață, browser, limba şi versiunea browser-ului).

Pentru a face accesibile toate funcţiile website-ului și pentru a îndeplini propriile obligaţii, transmitem datele dumneavoastră către furnizorii noştri de servicii și în schimb primim date de la aceştia.

B. Prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorului înregistrat pe platforma despre-energie.ro / Utilizatorii website-ului

În cazul în care vă înregistraţi pe portalul nostru, sau în care aveţi deja un cont de utilizator şi vizitați website-ul în calitate de Utilizator înregistrat, în plus faţă de informaţiile enumerate la punctul A, colectăm şi procesăm tipurile de date de mai jos în scopurile și temeiurile legale următoare:

  • Datele personale (nume, prenume, adrese de e-mail)

După completarea formularului de înregistrare, utilizatorul are la dispoziție un cont pentru utilizarea serviciilor. La înregistrare, utilizatorii vor folosi adresa de email ca identificator (username/email) și parolă (password).

C. Prelucrarea datelor cu ocazia folosirii website-ului pentru informații cu privire la produse şi servicii în  baza intereselor noastre legitime

Putem folosi informațiile dvs. în cazul în care există un motiv legitim pentru a face acest lucru. De exemplu, am putea folosi informațiile dvs. în cazul în care acestea ar ajuta la atingerea obiectivelor noastre de afaceri sau pentru a facilita un beneficiu pentru dvs. sau pentru altcineva.

Interesele noastre legitime în prelucrarea datelor cu caracter personal includ:

  • susținerea unei informări clare și transparente;
  • informarea cu știri de interes public major specifice industriei noastre;
  • să identificăm când audiența noastră interacționează cu noi;
  • pentru o mai bună cunoaștere a publicului nostru cu scopul de a-i oferi informații clare, ușor de ințeles, accesibile;
  • pentru a demonstra că oferim servicii și produse la standardele industriei noastre.

D. Prelucrarea datelor la înregistrarea pe website in vederea în vederea interacțiunii cu noi

  • Datele personale (nume, prenume, adresa de e-mail, telefon);

Există câteva activități în care procesăm informațiile personale cu acordul dvs., de exemplu:

  • când ne solicitați să vă transmitem informații cu privire la un anumit subiect de interes pentru dvs, prelucrăm date ca nume, prenume, adresa de e-mail,
  • când completați formularele noastre online și solicitați abonarea la newsletterele noastre, prelucrăm date ca nume, prenume, adresa de e-mail,
  • participați la forumuri și sondaje prin postarea comentariilor/opțiunilor dvs. Dacă participați la orice forum de cititori, trimiteți articole spre publicare, atunci puteți fi identificat în mod public cu ceilalți și comentariile dvs. sunt atribuite;
  • când participați la un concurs organizat de noi și sau/partenerii noștri, prelucrăm date în vederea efectuării formalităților aferente pentru acordarea premiilor revendicate de către dumneavoastră, punerea în aplicare a prevederilor regulamentelor concursurilor, precum și soluționarea oricăror plângeri cu organizarea, desfășurarea campaniei și acordarea premiilor);
  • când vă înscrieți și doriți să participați la un eveniment organizat de noi;
  • când vă înregistrați și utilizați una din aplicațiile noastre.

Când ne contactați prin e-mail, datele pe care le furnizaţi (adresa dvs. de e-mail, iar dacă este cazul, numele dvs.) vor fi stocate de noi pentru a vă răspunde solicitării. Ştergem datele apărute în acest context după ce stocarea lor nu mai este necesară, sau limităm procesarea lor dacă există obligații legale pentru păstrarea lor.

E. Destinatarii și sursele datelor. Transmiterea datelor către o țară terță

DELGAZ-GRID SA se obligă să nu facă publice datele dvs personale și/sau adresa de e-mail  a utilizatorilor și să nu o dezvăluie unei terțe părți, cu excepția situațiilor prevăzute de lege. Datele dumneavoastră nu vor fi transferate în străinătate.

Categorii de destinatari de date

În măsura permisă de lege, împărtășim informațiile cu caracter personal cu:

  • Furnizorul de servici IT – pentru a ne menține în parametri optimi infrastructura IT;
  • Autoritățile publice – în cazurile justificate autorităților guvernamentale și/sau organelor de aplicare a legii, dacă acest lucru este impus de legile aplicabile sau dacă este necesar pentru exercitarea drepturilor noastre, inclusiv a condițiilor de utilizare, sau pentru protejarea intereselor noastre legitime (inclusiv a intereselor legitime ale unor terțe părți) în conformitate cu legile aplicabile.

Sursele de date

Prelucrăm datele cu caracter personal pe care le-am primit de la dumneavoastră în calitate de utilizator al portalului despre-energie.ro. În măsura în care este necesar pentru a vă furniza serviciile noastre, prelucrăm datele cu caracter personal pe care le-am colectat în contextul utilizării de către dumneavoastră a website-ului nostru.

Legături către alte site-uri web

Această notă de informare nu acoperă modul în care organizațiile accesate prin legăturile din acest site care vă direcționează către alte site-uri web. Vă încurajăm să citiți declarațiile de confidențialitate de pe celelalte site-uri pe care le vizitați.

F.  Durata și criteriile pentru stabilirea duratei stocării datelor

În cazul unei utilizări pur informative, stocăm datele cu caracter personal menționate mai sus pe toată durata necesară pentru furnizarea serviciului sau utilizării. Datele nu se vor șterge odată ce a fost atins scopul precizat.

În cazul în care există perioade de păstrare a datelor legale, avem obligația de a stoca datele până la expirarea perioadelor respective. După expirarea sau omisiunea obligațiilor corespunzătoare, care apar în cazul obligațiilor legale de păstrare, ștergem datele corespunzătoare.

G. Drepturile dumneavoastră

DELGAZ-GRID SA este responsabilă pentru prelucrarea datelor dumneavoastră, dacă nu se precizează altfel.

Vizitatorii/ utilizatorii site-ului www.despre-energie.ro,  beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia privind protecţia datelor cu caracter personal, după cum urmează:

  • dreptul la informare;
  • dreptul de acces la date;
  • dreptul la rectificare;
  • dreptul la ştergerea datelor („dreptul de a fi uitat”);
  • dreptul la restricţionarea prelucrării;
  • dreptul la portabilitatea datelor;
  • dreptul de opoziţie la prelucrarea datelor;
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate;
  • dreptul de a se adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanţelor competente.

Dacă vă prelucrăm datele în baza consimţământului acordat de dumneavoastră, puteţi revoca acest consimţământ în orice moment, cu producere de efecte pe viitor. La primirea instrucţiunilor dumneavoastră, nu vă vom mai prelucra datele în scopul prevăzut în consimțământ. Vă rugăm să vă adresaţi revocarea sau obiecţia către

DELGAZ-GRID S.A.

Bd. Pandurilor nr. 42, etaj 4

CP 540554, Târgu Mureș

Email: office@delgaz-grid.ro

În plus, aveți dreptul de a depune plângeri la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau la instanțele de judecată, în cazul în care considerați că v-a fost încălcat vreun drept în baza prevederilor legale.

H. Ofițerul responsabil cu Protecția Datelor

Îl puteți contacta pe ofițerul nostru responsabil cu protecția datelor la:

DELGAZ-GRID S.A..

Bd. Pandurilor nr. 42

CP 540554, Târgu Mureș

Email: protectiadatelor@eon-romania.ro

I. Utilizarea analizei datelor de Internet (Web Analytics)

Google Analytics

(a) Website-ul de faţă utilizează Google Analytics, un serviciu de analiză a datelor de internet furnizat de Google Inc. („Google”). Google Analytics utilizează „cookies”, care sunt fișiere de text care sunt stocate pe computerul dumneavoastră şi care ajută la analizarea modului în care utilizați website-ul. Informația generată de către cookie despre utilizarea dumneavoastră se transmite de obicei către un server Google din SUA și este stocată acolo. Totuși, dacă este activată anonimizarea IP-ului pe acest website, adresa dumneavoastră de IP va fi prima dată abreviată de Google în cadrul unui stat membru al Uniunii Europene sau al altor pârți la acordul cu privire la Spațiul Economic European. Adresa completă de IP se va transfera către un server Google din SUA și va fi prescurtată doar în cazuri excepționale. În numele operatorului acestui website, Google va utiliza aceste informații pentru a evalua modul în care utilizați website-ul, pentru a compila rapoarte cu privire la activitatea de pe website și pentru a furniza operatorului website-ului servicii suplimentarea asociate website-ului și utilizării Internetului.

(b) Adresa de IP transmisă de către browser-ul dumneavoastră ca parte a Google Analytics nu este coroborată cu alte date Google.

(c) Puteți refuza utilizarea cookie-urilor selectând setările adecvate pe browser-ul dumneavoastră. Totuși, vă rugăm să aveţi în vedere că dacă faceți acest lucru e posibil să nu puteți utiliza funcționalitatea completă a acestui website. De asemenea, puteți împiedica Google să colecteze datele generate de către cookie şi care sunt legate de utilizarea de către dumneavoastră a website-ului (inclusiv adresa dumneavoastră de IP) și prelucrarea acestor date de către Google dacă descărcați și instalați accesoriul (plug-in) browser-ului care este disponibil la: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en .

(d) Website-ul de față utilizează Google Analytics cu extensia „_anonymizeIp()”. Ca urmare, adresele de IP sunt prelucrate în continuare sub formă abreviată astfel încât să se poată exclude o alocare personală. În măsura în care datele colectate despre dumneavoastră sunt de natură personală, ele sunt excluse imediat și sunt șterse imediat.

(e)  Utilizăm Google Analytics pentru a analiza și a îmbunătăți în mod regulat utilizarea website-ului nostru. Putem să ne îmbunătățim oferta și să o facem mai interesantă pentru dumneavoastră în calitatea dumneavoastră de utilizator. Pentru cazurile excepționale în care datele cu caracter personal sunt transferate către SUA, Google este supus condițiilor Scutului de Confidențialitate UE-SUA Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Baza legală pentru utilizarea Google Analytics o reprezintă Articolul 6 Paragraful 1 S. 1 litera f din Regulamentul General de Protecția Datelor (GDPR).

(f) Informații cu privire la Terțe Părți: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, Fax: +353 (1) 436 1001.

Termeni de utilizare: http://www.google.com/analytics/terms/gb.html

Politica de Confidențialitate: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=ro şi

declarația privind protecția datelor:. https://policies.google.com/privacy?hl=en.