Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Stiri-si-noutati-din-domeniul-energiei

Știri

Ce mai este nou în domeniu? Ce se discută? Care sunt subiectele importante?

Intreaba-expertii-nostri

Întreabă un expert

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

  • Acasă
  • Știri
  • UE exclude interzicerea „peste noapte” a boilerelor pe gaz și are în vedere „eliminarea treptată”

UE exclude interzicerea „peste noapte” a boilerelor pe gaz și are în vedere „eliminarea treptată”

Comisia Europeană nu va propune interzicerea „peste noapte” a boilerelor pe gaz, a spus un înalt oficial al UE, explicând că diferențele de mix energetic între statele membre ale UE sunt prea mari pentru a se putea aplica o soluție unică, potrivit unui articol publicat de Euractiv.

Va propune Comisia Europeană reglementări care să scoată boilerele pe gaz de pe piața UE, așa cum s-a întâmplat și cu motoarele cu combustie internă din sectorul auto?

Este o întrebare dificilă”, a recunoscut Paula Pinho, director la direcția energetică a Comisiei Europene.

Pe de o parte, executivul UE a introdus într-adevăr cerințe în diferite programe politice „pentru a se asigura eliminarea treptată a centralelor pe gaz”, a spus Pinho la un webinar al Parlamentului European..

Dar trebuie, de asemenea, să ne uităm la poziția diferitelor state membre”, a adăugat ea, spunând că unele țări ale UE „sunt mult, mult mai avansate” decât altele în ceea ce privește decarbonizarea.

Acest lucru înseamnă că centralele pe gaz sunt susceptibile să rămână mai mult timp în unele țări decât în ​​altele, a spus Pinho.

Înțelegem că acest lucru nu se poate întâmpla peste noapte cu o interdicție”, a explicat ea. „Deci, în principiu, ideea este să permitem eliminarea treptată și să alocăm bani de redresare din fonduri UE numai acolo unde putem asigura o încălzire eficientă și durabilă. Dar să nu căutăm soluția radicală care ar fi să interzicem pur și simplu o tehnologie care este foarte răspândită și este încă întâlnită în multe case.”

Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA) consideră că din anul 2025 nicio centrală pe gaz nu ar mai trebui să fie vândută dacă omenirea îşi doreşte să atingă ţinta de emisii-zero până la jumătatea secolului. Eliminarea centralelor pe gaz este unul dintre cei 400 de paşi propuşi de IEA într-un raport despre drumul către zero emisii. 

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adauga-un-comentariu