Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cum va funcționa platforma online pentru schimbarea furnizorului de energie și/sau gaze în 24 de ore

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a lansat în consultare publică un proiect de ordin pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea Platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național, conform unei informări publicată pe pagina web a institituției.

Regulamentul are drept scop definirea, organizarea și stabilirea regulilor de funcționare ale platformei online destinate schimbării de către clientul final a furnizorului de energie electrică/gaze naturale și contractării furnizării de energie electrică/gaze naturale.

Această soluție informatică va conduce la realizarea interoperabilității datelor referitoare la schimbarea furnizorului din punct de vedere al formatului, precum și la reducerea termenului actual de 21 de zile în vederea îndeplinirea cerințelor europene care prevăd ca, până în anul 2026, procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 de ore.

Regulamentul stabilește etapele și regulile procedurii de schimbare a furnizorului, precum și responsabilitățile participanților implicați în schimbarea furnizorului.

Ordinul pentru aprobarea Regulamentului va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, dar se va aplica de la data de 28 august 2022.

Schematic, sistemul va funcționa conform infograficului de mai jos:

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *