Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ANRE: Investiții de cel puțin 1,665 miliarde lei în sistemele de transport și distribuție a gazelor naturale în 2021

Pentru anul în curs, operatorul de transport și cei de distribuție a gazelor naturale au planificate investiții de cel puțin 1,665 miliarde lei, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Astfel, ANRE a aprobat astăzi planurile anuale de investiții pentru 2021 în valoare totală de 1,3 miliarde lei. Acestea cuprind lucrările care au ca scop îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă a serviciului de transport și distribuție a gazelor naturale, a siguranței în funcţionare, a eficienţei energetice a sistemelor, precum și reducerea costurilor de operare şi mentenanţă.

Deoarece 2021 a adus noi obligații legale, operatorii au prevăzut suplimentar față de planul anual de investiții inițial întocmit sume destinate realizării lucrărilor de extindere și racordare la rețelele de gaz. Acestea se ridică până la aceast moment, la peste 365 milioane lei, ceea ce reprezintă o suplimentare cu cca. 26% a efortului investițional anual.

Potrivit informațiilor transmise de ANRE, operatorul de transport național Transgaz, va investi în acest an 825 milioane lei și suplimentar, pentru extinderi și racordări, alte 13 milioane lei. Delgaz Grid a alocat în total 270 milioane lei, Distrigaz Sud Rețele 464 milioane lei iar ceilalți distribuitori, cumulativ, circa 93 de milioane de lei.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *