Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ANRE: Investiţii de 2,27 miliarde lei în transportul și distribuția gazelor în 2020

În anul 2020, au fost realizate investiții în valoare totală de 1,7 miliarde de lei de operatorul de transport și de sistem și de operatorii de distribuție a gazelor naturale, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Operatorul național de transport al gazelor naturale, Transgaz, a realizat investiții în valoare totală de 1,249 miliarde lei anul trecut, din care 809 milioane lei din fonduri proprii și circa 440 milioane lei din fonduri europene, gradul de realizare a investițiilor fiind de 69%.

Potrivit informațiilor transmise de operator, acesta va finaliza investițiile din fonduri proprii în valoare de încă 555 milioane lei până la data de 31 octombrie anul curent, astfel încât să realizeze planul de investiții pentru anul 2020 integral.  

Investițiile planificate în sistemele de distribuție a gazelor naturale au fost realizate în proporție de 98%.

În sistemele de distribuție a gazelor naturale au fost realizate investiții de 459 milioane de lei, din care 210 milioane au fost investite de Delgaz Grid – 100% grad de realizare a investițiilor și 249 de milioane de lei de Distrigaz Sud Rețele – 96% grad de realizare a investițiilor.

Lucrările de investiţii au avut în vedere, în principal, extinderea sistemelor pentru racordarea de noi consumatori, precum și modernizarea şi dezvoltarea în scopul asigurării funcționării sistemelor în condiţii de siguranţă, eficienţă şi fiabilitate în conformitate cu standardele de performanță aprobate.

Cadrul de reglementare obligă operatorii să realizeze investiții în sistem în valoare de cel puţin 95% din valoarea totală a acestora cuprinse în planul anual de investiţii aprobat de ANRE pentru anul respectiv, cu posibilitatea de recuperare a investițiilor întârziate.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *