Comisia Europeană a anunțat, luni, că a aprobat o schemă de ajutoare a României în…
Fonduri de 300 de miliarde de euro mobilizează Comisia Europeană (CE) pentru reducerea dependenței de…
Cu o pondere de 24,5% a energiei regenerabile în consumul brut total de energie, România…
Cererea globală de energie electrică va crește cu 2,7% pe an, în medie, în următorii…
Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice va fi relansat și va avea un buget de 250 de milioane de lei.
Prosumatorii clienți casnici, respectiv clienți finali noncasnici care se racordează la rețeaua electrică de interes public, prin instalații de racordare cu lungimi de până la 2.500 metri, vor fi racordați gratuit la sistemul de distribuție a energiei electrice.
Ghidul programului „Electric Up” a fost finalizat și include informaţii referitoare la condiţiile de finanţare, procedurile de înscriere, evaluare şi selecţie a proiectelor şi informaţii generale privind implementarea și monitorizarea acestora.
Puterea instalațiilor de producere a energiei electrice din surse regenerabile pe un loc de consum până la care un consumator persoană fizică se poate încadra în categoria prosumerilor va fi mărită la 100 kW, de la 27 kW cât este în prezent.
Comisia Europeană a prezentat joi o modificare a propunerii de lege europeană a climei, pentru a include obiectivul de reducere a emisiilor cu cel puțin 55 % până în 2030 ca etapă preliminară către atingerea obiectivului de neutralitate climatică până în 2050.
Criza COVID-19 a limitat utilizarea surselor regenerabile de energie și va determina scăderea în suplimentarea capacităților cu 13% în 2020.