Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

România, printre țările europene care și-au depășit ținta de energie regenerabilă în 2020

Cu o pondere de 24,5% a energiei regenerabile în consumul brut total de energie, România se situează în rândul țărilor din UE care au depășit obiectivul național referitor la ținta de regenerabile în 2020, conform unui comunicat Eurostat.

La nivelul UE, ponderea consumului final brut de energie din surse regenerabile a atins 22% în 2020. Această valoare este cu 2 puncte procentuale (pp) peste nivelul țintă pentru 2020, așa cum este inclus în Directiva 2009/28/CE privind promovarea utilizării de energie din surse regenerabile.

Directiva definește, de asemenea, obiectivele naționale pentru 2020, obiective care au fost stabilite ținând cont de punctul de plecare și potențialul general pentru sursele regenerabile în fiecare țară. Astfel, 26 de state membre și-au atins sau depășit obiectivele pentru 2020.

Statele membre care și-au depășit semnificativ obiectivele pentru 2020 au fost Suedia, Croația (ambele +11 pp) și Bulgaria (+7 pp). Franța, în schimb, nu a îndeplinit ținta (-3,9 pp).

Cu mai mult de jumătate din consumul final brut de energie din surse regenerabile, Suedia (60%) a avut de departe cea mai mare pondere între statele membre ale UE în 2020, înaintea Finlandei (44%) și a Letoniei (42%).

La capătul opus al scalei, cele mai scăzute proporții de surse regenerabile au fost înregistrate în Malta (11%), urmată de Luxemburg (12%) și Belgia (13%).

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *