Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Prosumatori: Puterea limită a instalațiilor crește la 100 kW

Puterea instalațiilor de producere a energiei electrice din surse regenerabile pe un loc de consum până la care un consumator persoană fizică se poate încadra în categoria prosumerilor va fi mărită la 100 kW, de la 27 kW cât este în prezent, potrivit unui proiect de Ordin ANRE aflat în dezbatere publică.

Ordinul vizează și alte modificări ale Procedurii privind racordarea la reţelele electrice de interes public a locurilor de consum și de producere aparţinând prosumatorilor (ordinul ANRE 69/2020).

Autoritatea argumentează într-o notă de prezentare propunerea de introducere a acestor modificări prin necesitatea armonizării Procedurii privind racordarea atât cu reglementările naționale, dar și cu reglementări europene specifice.

Pe lângă mărirea plafonului de putere, prin proiectul de ordin se introduce și termenul de “instalație de stocare”, astfel, sintagma  “loc de consum și de producere” din ordinul actual este înlocuită cu sintagma ”loc de consum și de producere cu instalație de stocare”.

Proiectul clarifică și anumite aspecte legate de grupul de măsurare a energiei electrice, în sensul că Operatorul de distribuție este responsabil de achiziţia şi montarea grupului de măsurare a energiei electrice sau a blocului de măsură și protecție complet echipat conform soluției de racordare, incluzând contorul de măsurare a energiei electrice aferent acestuia, în funcție de soluția de racordare, din punctul de delimitare, inclusiv a sistemului de comunicaţie.

Mai multe informații în despre proiectul de ordin, aici

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Prosumatori-puterea-limita-a-instalatiilor-creste-la-100-kW

Prosumatori: Puterea limită a instalațiilor crește la 100 kW

Puterea instalațiilor de producere a energiei electrice din surse regenerabile pe un loc de consum până la care un consumator persoană fizică se poate încadra în categoria prosumerilor va fi mărită la 100 kW, de la 27 kW cât este în prezent.

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *