Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UPDATE Ghidul Programului „Electric Up” a fost finalizat / Au început înscrierile

Formularul electronic de înscriere în cadrul programului ”Electric Up” este activ pe link-ul https://granturi.imm.gov.ro/auth/login începând cu data de 4 decembrie, a anunțat Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Formularul de înscriere va rămâne activ pe o perioadă de 60 de zile.

Procedura de implementare a programului „ElectricUp” poate fi consultată aici http://energie.gov.ro/ElectricUp/

Ghidul programului „Electric Up” a fost finalizat și include informaţii referitoare la condiţiile de finanţare, procedurile de înscriere, evaluare şi selecţie a proiectelor şi informaţii generale privind implementarea și monitorizarea acestora, a anunțat, marți, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Programul „Electric Up” este destinat susținerii întreprinderilor mici și mijlocii și domeniul HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Programul își propune reducerea cantității totale de gaze cu efect de seră (kg CO₂ echivalent), prin instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, calculată pe toată perioada de monitorizare a proiectului, precum și atingerea țintei cu titlul indicativ de până la 6.500 puncte de reîncărcare și/sau realimentare cu toate tipurile de combustibili alternativi.

Programul are caracter multianual şi se aplică la nivel naţional. Suma necesară implementării este de maximum 476 milioane lei în primul ciclu de finanțare.

Finanţarea nerambursabilă se acordă în cuantum de maxim 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată de 100 kWp și cel puțin o staţie de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte de încărcare, reprezentând un suport financiar de până la 100% din cheltuielile eligibile.

În cadrul Programului se poate acorda, la solicitarea beneficiarului, un avans de până la 30% din totalul cheltuielilor eligibile aprobate, conform H.G. nr. 264/2003 privind stabilirea acţiunilor şi categoriilor de cheltuieli, criteriilor, procedurilor şi limitelor pentru efectuarea de plăți în avans din fonduri publice.

Proiectul de ghid poate fi descărcat aici http://energie.gov.ro/ElectricUp/

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *