Sectorul agricol este unul dintre cei mai importanți consumatori de resurse energetice la nivel global. În Uniunea Europeană, aproximativ 3,2% din totalul energiei consumate este utilizată în sectorul agricol și cel forestier, conform Eurostat. Există câteva elemente pe care trebuie să le asumăm atunci când ne dorim să obținem produse agricole care să respecte standardele de optimizare a energiei, dar care să și țină pasul…

Citeşte mai mult

Chiar dacă pare locul în care se produce și eliberează mai multă energie decât se consumă, sălile de sport sunt afaceri care depind în acest moment destul de mult de facturile de energie electrică și gaze naturale, pentru că au nevoie să păstreze o temperatură relativ constantă în spații cu volum de aer mare. Așadar, climatizarea vara și încălzirea în sezonul rece, influențează mult facturile…

Citeşte mai mult

Când vine vorba de eficiența energetică a unui imobil de locuințe, în mixul de factori care o influențează, ferestrele joacă un rol absolut crucial. Aproximativ 25% din pierderile de căldură dintr-un imobil se datorează acestora. Practic, după pereți, principalul responsabil pentru pierderi (aproximativ 35%), ușile și ferestrele sunt al doilea cel mai important factor. Ferestrele pot influența așadar în mod direct nu doar confortul termic…

Citeşte mai mult

Pe măsură ce România continuă să se dezvolte și să își diversifice sursele energetice, este esențial să înțelegem cum consumul de energie și costurile generate de acest consum afectează economia, dar și populația. Adică pe fiecare din noi, consumatorii casnici. Așadar, vom încerca să facem câteva comparații ale consumului de energie pe diferite perioade, să identificăm perioadele de vârf, să vedem care sunt cei mai…

Citeşte mai mult