Jumătate dintre consumatorii de energie electrică (54%) nu au luat încă o decizie privind schimbarea furnizorului de energie electrică, 40% afirmă că au de gând să rămână la furnizorul actual și doar 5% spun că îl vor schimba.
Clienții vor beneficia de cel mai bun preț din oferta concurențială a furnizorilor de electricitate și vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat.
Perioada de informare a clienților casnici de către furnizorii de ultimă instanță cu privire la liberalizarea pieței de energie electrică, precum și termenul în care consumatorii casnici pot alege oferta de furnizare aplicabilă de la data de 1 ianuarie 2021 se va prelungi pe toată durata anului 2021.
De la 1 ianuarie 2021, prețul energiei electrice pentru consumatorii casnici nu va mai fi stabilit de către ANRE, ci se va forma liber, reflectând condițiile din piață. O piață liberă înseamnă posibilitatea fiecăruia de a alege oferta care răspunde cel mai bine nevoilor personale.
ANRE a aprobat un nou Regulament de desemnare a furnizorilor de ultimă instanță (FUI) de energie electrică care stabileşte procedura de desemnare a FUI care vor activa începând cu data de 01 ianuarie 2021.
Toţi clienţii finali au dreptul de a-şi alege furnizorul cu care să încheie contracte aferente furnizării gazelor naturale în regim concurențial.
Prețul regrlementat pentru energie electrică pentru consumatorii casnici scade de la 1 iulie. Vezi aici mai multe detalii despre prețurile reglementate.
Câți români știu ce înseamnă liberalizarea pieței de gaze naturale, ce are loc pe data de 1 iulie? Cine sunt cei mai informați?
Cine ne transmite factura? Furnizorul nostru de energie electrică!
În contextul liberalizării pieței de furnizare de gaze naturale, toți furnizorii actuali trebuie să facă oferte noi către consumatorii lor. Vezi de ce.
De la 1 iulie 2020, prețurile pentru furnizarea gazelor naturale la clienții casnici nu vor mai fi reglementate de către ANRE. Vezi ce implicații sunt.