Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Se pregăteşte liberalizarea preţurilor la gaze. Ce trebuie să știi – Ordin ANRE

În contextul liberalizării pieței de furnizare de gaze naturale, toți furnizorii actuali trebuie să facă oferte noi către consumatorii lor, în fiecare lună, în perioada mai-iunie. Prin Ordinul ANRE 27 / 2020 se stabilesc o serie de măsuri care trebuie respectate în perspectiva liberalizării prețurilor la gaze.

În calitate de consumator, trebuie să închei un nou contract de furnizare gaze naturale până la 1 iulie. Acesta nu va mai fi un contract de furnizare în regim reglementat, ci furnizare la prețul concurențial, stabilit de către fiecare furnizor, după cerere și ofertă. În perioada mai-iunie, fiecare consumator va primi lunar informări de la furnizorul actual, pentru încheierea unui nou contract de furnizare de gaze.

Probabil ai primit deja prima scrisoare cu prima ofertă în luna aprile. Dacă nu o accepți și dacă nu accepți nici altă ofertă de la alt furnizor, vei primi cea de-a doua scrisoare, în mai, cu aceeași ofertă de preț sau cu alta din partea aceluiași furnizor. Dacă nici acum nu o accepți și nu accepți nici alta, o vei primi pe a treia, în iunie. Dacă nu o vei accepta, şi nici nu vei accepta o alta de la alt furnizor, vei rămâne cu contractul actual, dar nu cu acelaşi preţ pe care îl plătești acum, care nu va mai exista, ci cu ultimul preţ propus, pe care nu l-i acceptat.

Furnizorul va afişa acest preţ în perioada 1 mai 2020 – 30 iunie 2021, prin toate mijloacele de comunicare, şi poţi oricând să semnezi un nou contract cu el, la acest preţ, până în iunie 2021. La fel, poți semna un alt contract, cu orice alt furnizor. Dacă nici atunci nu semnezi un nou contract, se va considera că ai acceptat tacit oferta actualulului tău furnizor şi vei primi gazele la acest preţ afişat de el.

Mai multe detalii.

Află tot ce trebuie să știi despre liberalizarea pieței de gaze naturale. Descarcă aici ghidul pentru clienții casnici.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *