Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Noi contracte de furnizare gaze de la 1 iulie. Analizează atent ofertele!

De la 1 iulie 2020, odată cu liberalizarea pieței de furnizare a gazelor naturale, prețurile pentru furnizarea gazelor naturale la clienții casnici nu vor mai fi reglementate de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). În schimb, prețurile vor fi stabilite pe piață în funcție de cerere și ofertă.

În acest context în calitate de consumator trebuie să închei noi contracte de furnizare a gazelor naturale, cu furnizorii actuali sau alt furnizor la alegere, dintre cei licențiați ANRE.

Noul contract de furnizare poate fi încheiat cu furnizorul actual sau cu oricare alt furnizor de gaze naturale, dintre cei licențiați de către ANRE, care activează pe piaţa cu amănuntul de gaze naturale, prin una dintre următoarele modalităţi:

  • acceptarea unei oferte publicate de către un furnizor, pe care clientul o consideră mai avantajoasă;
  • solicitarea, de la oricare furnizor, a unei oferte privind condiţiile comerciale şi preţul de furnizare, în vederea negocierii acestora, după caz;
  • selectarea furnizorului prin procedee specifice de licitaţie/achiziţie publică, dacă este cazul.

Nu uita că procedura de schimbare a furnizorului nu este una complicată. Vezi aici Ordinul ANRE 234 / 2019 care detaliază procedura de schimbare a furnizorului. Totodată, reamintim că procesul de schimbare a furnizorului de gaze naturale este simplu şi gratuit, acesta nu implică modificări de ordin tehnic, indiferent de furnizorul de gaze naturale ales de către client.

Toţi clienţii casnici care au la acest moment un contract reglementat de furnizare a gazelor naturale vor primi de la furnizorul lor actual, pe parcursul lunilor mai și iunie, o ofertă cu preţul propus de către acesta pentru furnizarea gazelor naturale începând cu data de 1 iulie 2020, dată de la care nu se vor mai aplica preţurile reglementate de ANRE.

ANRE recomandă atenție atunci când analizezi ofertele, deoarece prețurile per unitate de măsură consum nu vor mai fi reglementate de către această instituție. Pentru a veni în ajutor, ANRE pune la dispoziție un instrument de comparare a ofertelor furnizorilor de gaze naturale de pe piață, consultă-l aici.

Mai multe detalii.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.