Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dosarele de finanțare pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice în localități pot fi depuse până pe 12 august

A fost prelungit termenul de depunere a dosarelor pentru stațiile de încărcare pentru mașinile electrice în localități, anunță Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), astfel că autoritățile locale au timp până în 12 august 2022 să finalizeze actele necesare. Au fost prelungite și sesiunile de finanțare pentru programele Rabla Plus și Rabla Clasic.

Potrivit președintelui AFM, Laurențiu Adrian Neculaescu, decizia a fost luată pentru a se facilita accesul la finanțare a cât mai multor beneficiari.

Astfel, au fost prelungite sesiunile de depunere a dosarelor în cadrul programelor Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități, Rabla Clasic și Rabla Plus, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice, inclusiv unități administrativ teritoriale și instituții publice.

„Prin programele noastre urmărim îndeplinirea obiectivelor europene și naționale privind mobilitatea urbană sustenabilă și ne dorim să finanțăm cât mai multe autovehicule electrice și electrice hibride prin intermediul Programului Rabla Plus. În același timp, susținem finanțarea în procent de 100% din cheltuielile eligibile pentru instalarea de stații de reîncărcare, suma maximă fiind de 190.000 lei, în cadrul Programului Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități. Este o necesitate să prioritizăm implementarea acestor programe la nivel național pentru a oferi avantaje tuturor celor care aleg autovehicule prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat Laurențiu Adrian Neculaescu.

În cazul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, adică stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități, sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare a fost prelungită până în 12 august 2022.

Pentru Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla Clasic) și Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic (Rabla Plus), sesiunile de finanțare au fost prelungite până în 31 iulie 2022.

Citește și:

Adopția vehiculelor electrice în Europa: Provocări și soluții

Ghid de încărcare a mașinilor electrice: unde și cât ne costă?

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *