Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

România, printre țările din UE cu cea mai mare scădere a consumului de gaze în acest an

Consumul de gaze naturale al României a scăzut, în perioada august-noiembrie 2022, cu aproximativ 35% față de media consumului din lunile similare din perioada 2017-2021, acest declin fiind superior mediei din întreaga Uniune Europeană (UE), unde a fost raportată o scădere a consumului de 20,1% în perioada analizată, potrivit Eurostat.

România se află pe locul 5 într-un top al țărilor din UE care au reușit să scadă consumul de gaze naturale, peste Germania, Croația, Bulgaria, Franța, Ungaria, Austria, Italia sau Spania.

Planul REPowerEU include și Regulamentul 2022/1369 al Consiliului privind măsurile coordonate de reducere a cererii de gaze naturale, cu scopul de a scăpa de dependența de combustibilii fosili din Rusia, regulament care a stabilit un obiectiv de reducere cu 15% pentru perioada august 2022-martie 2023, în comparație cu media din aceeași perioadă dintre 2017-2021.

În 18 state membre, consumul de gaze naturale a scăzut deja peste acest obiectiv de 15%, cel mai mult în Finlanda (-52,7%), Letonia (-43,2%) și Lituania (-41,6%). Șase dintre țările UE nu au atins încă obiectivul de 15%, iar altele și-au crescut consumul de gaze naturale: Malta (+7,1%) și Slovacia (+2,6%).

Sursa: Eurostat

Citește și:

5 sfaturi utile pentru reducerea consumului de gaz la centrale

De ce e indicat să-ți monitorizezi consumul de energie

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *