Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cum aflu care este distribuitorul de energie electrică din zona mea?

Intrebari-frecvente

Înainte de a răspunde la întrebare, este util să clarificăm ce este distribuitorul și care sunt diferențele dintre un distribuitor și un furnizorpentru a ști către care dintre cei doi operatori să te îndrepți atunci când ai o problemă/întrebare legată de energia electrică.

În linii mari, distribuitorul este operatorul care aduce energia electrică în casa ta. Distribuitorul este cel care deține infrastructura necesară livrării energiei electrice către consumatorul final. El asigură aceleași servicii de intervenție și mentenanță pentru toți furnizorii, serviciile fiind reglementate de către ANRE. Ca responsabilități, distribuitorul trebuie să racordeze noii consumatori, să instaleze, verifice, înlocuiască, citească contoarele și să facă investiții pentru modernizarea rețelelor.

Tot distribuitorul este responsabil să intervină atunci când sunt defecțiuni la rețea. Drept urmare, către el trebuie să direcționezi sesizările atunci când sunt întreruperi sau disfuncționalități  în alimentarea cu energie electrică.

În România sunt opt zone de distribuție, acoperite de patru distribuitori, doi dintre ei operează în câte trei zone, iar ceilalți doi în câte o zonă.

În harta de mai jos pot fi vizualizate zonele de distribuție, județe incluse în fiecare zonă și distribuitorul alocat.

În situația în care ai o problemă, trebuie să te adresezi operatorului de distribuție din zona ta sau din zona care prezintă interes pentru tine (de exemplu, vrei să-ți construiești o casă de vacanță într-o altă zonă de distribuție decât cea în care locuiești).

În continuare găsești paginile web ale celor patru distribuitori în care poți găsi răspuns la subiecte de interes pentru tine sau date de contact pentru a solicita informații suplimentare.

Citește și:

Cine este operatorul de distribuție?

Care este diferența între un distribuitor și un furnizor de energie electrică?

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii