
Adopția vehiculelor electrice în Europa: Provocări și soluții
Află statistici referitoare la rata de adopție a vehiculelor electrice, care este stadiul actual al ecosistemului european, ce provocări întâmpină acesta și ce soluții se pot implementa.
Sectorul de energie electrică în România
Care este drumul energiei electrice de la producători până la tine acasă? Află mai multe detalii din infografic. Află mai multe
Sectorul de gaze naturale în România
Care este drumul gazelor naturale de la producători până la tine acasă? Află mai multe detalii din infografic. Află mai multe
Ai avut vreodată întrebări, iar informațiile pe care le găseai erau greu de interpretat? Acum e mai simplu! Am pregătit pentru tine studii și statistici din domeniu.
Află statistici referitoare la rata de adopție a vehiculelor electrice, care este stadiul actual al ecosistemului european, ce provocări întâmpină acesta și ce soluții se pot implementa.
75% din emisiile de gaze cu efect de seră ale UE provin din producția și utilizarea energiei, astfel că devine esențială decarbonizarea sistemului energetic, mai ales că Uniunea Europeană și-a propus să devină neutră din punct de vedere
Prețul energiei electrice pentru consumatorii casnici a crescut, în a doua jumătate a anului 2021, la nivelul UE, de la o medie de 21,3 euro/100 kWh la 23,7 euro/100 kWh comparativ cu perioada similară din anul anterior, în
Cele 13 state membre ale Uniunii Europene care dețin centrale nucleare au produs în anul 2020 o cantitate de energie electrică de 683.512 GWh, ceea ce reprezintă un sfert din producția totală la nivelul Uniunii, conform unui comunicat Eurostat.
Emisiile de gaze cu efect de seră (GES) au scăzut în ultimii 14 ani cu 24% în Uniunea Europeană, relevă cele mai recente date ale unui raport Eurostat.
Necesitatea de a atenua criza climatică ne va forța pe toți să schimbăm modul în care ne încălzim casele: fără surse poluante precum gazul și folosind alternative mai ecologice și mai eficiente, arată un studiu publicat recent de BEUC.
Importurile de echipamente necesare pentru generarea de energie verde realizate anul trecut la nivelul Uniunii Europene s-au ridicat 11,2 miliarde euro, acestea incluzând turbine eoliene, panouri solare și biodiesel, conform Eurostat.
Aproape 6% dintre cetățenii din UE consideră că nu au suficientă lumină naturală în locuința lor. Românii sunt în general mulțumiți de iluminatul natural, doar 5,2% dintre aceștia susținând că locuința lor este prea întunecată și acest aspect este privit ca o problemă pentru gospodărie, relevă un studiu Eurostat.
Cât de favorabili sunt românii energiei din surse regenerabile? Dar surselor clasice de energie? Cum ne situăm în raport cu alți europeni? La aceste întrebări, și nu numai, răspunde un sondaj YouGov derulat în România și alte nouă țări europene publicat de European Climate Foundation. Scopul principal al sondajului a fost evaluarea nivelului de sprijin public pentru energia eoliană și solară.
Vânzările de vehicule electrice ar putea atinge 23% (1,7 milioane de unități) din totalul vânzărilor de mașini noi până în 2024 în primele șase piețe din Europa (Franța, Germania, Italia, Norvegia, Spania și Elveția), vehiculele electrice cu baterie (BEV) fiind mai populare decât cele plug-in hibrid (PHEV). Segmentul de flotă (B2B) va rămâne cel mai atractiv, cu o pondere estimată de aproximativ 55% din piața totală a mașinilor electrice. Cele mai importante trei criterii luate în considerare pentru astfel de achiziții vor fi: imaginea companiei, stimulentele fiscale și reducerea amprentei de carbon. În următorii doi ani, se estimează că marile companii vor deține cele mai mari flote de mașini electrice.
Producția de energie electrică din surse regenerabile a crescut în timp, de la 303.279 GWh în 1990 la 979.866 GWh în 2019.
Din ce în ce mai multe țări promit neutralitatea climatică, însă lumea trebuie să găsească soluții pentru decarbonizarea fiecărei părți din sectorul economic. Hidrogenul este cuvântul de pe buzele tuturor și există motive întemeiate în spatele acestei promovări intense.