Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Sectorul-de-energie-electrica-in-Romania

Sectorul de energie electrică în România

Care este drumul energiei electrice de la producători până la tine acasă? Află mai multe detalii din infografic. Află mai multe

Sectorul-de-gaze-naturale-din-Romania

Sectorul de gaze naturale în România

Care este drumul gazelor naturale de la producători până la tine acasă? Află mai multe detalii din infografic. Află mai multe

Bine-de-stiut

Studii și Analize

Ai avut vreodată întrebări, iar informațiile pe care le găseai erau greu de interpretat? Acum e mai simplu! Am pregătit pentru tine studii și statistici din domeniu.

Topul locurilor de muncă în sectorul energiei regenerabile

75% din emisiile de gaze cu efect de seră ale UE provin din producția și utilizarea energiei, astfel că devine esențială decarbonizarea sistemului energetic, mai ales că Uniunea Europeană și-a propus să devină neutră din punct de vedere

Centrală nucleară

Topul producătorilor de energie nucleară din UE în 2020

Cele 13 state membre ale Uniunii Europene care dețin centrale nucleare au produs în anul 2020 o cantitate de energie electrică de 683.512 GWh, ceea ce reprezintă un sfert din producția totală la nivelul Uniunii, conform unui comunicat Eurostat.

Fereastră

Ce spun românii despre lumina naturală din locuințele lor

Aproape 6% dintre cetățenii din UE consideră că nu au suficientă lumină naturală în locuința lor. Românii sunt în general mulțumiți de iluminatul natural, doar 5,2% dintre aceștia susținând că locuința lor este prea întunecată și acest aspect este privit ca o problemă pentru gospodărie, relevă un studiu Eurostat.

Sondaj: 90% dintre români și-ar dori panouri solare pe clădiri

Cât de favorabili sunt românii energiei din surse regenerabile? Dar surselor clasice de energie? Cum ne situăm în raport cu alți europeni? La aceste întrebări, și nu numai, răspunde un sondaj YouGov derulat în România și alte nouă țări europene publicat de European Climate Foundation. Scopul principal al sondajului a fost evaluarea nivelului de sprijin public pentru energia eoliană și solară.

Studiu PwC: Mai mult de jumătate dintre europeni intenționează să cumpere vehicule electrice în următorii doi ani

Vânzările de vehicule electrice ar putea atinge 23% (1,7 milioane de unități) din totalul vânzărilor de mașini noi până în 2024 în primele șase piețe din Europa (Franța, Germania, Italia, Norvegia, Spania și Elveția), vehiculele electrice cu baterie (BEV) fiind mai populare decât cele plug-in hibrid (PHEV). Segmentul de flotă (B2B) va rămâne cel mai atractiv, cu o pondere estimată de aproximativ 55% din piața totală a mașinilor electrice. Cele mai importante trei criterii luate în considerare pentru astfel de achiziții vor fi: imaginea companiei, stimulentele fiscale și reducerea amprentei de carbon. În următorii doi ani, se estimează că marile companii vor deține cele mai mari flote de mașini electrice.