Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Start Casa Verde Fotovoltaice 2023! Cum te înscrii în platforma AFM: ghid video

Au început înscrierile în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023, vineri, 19 mai, pentru zona București, Ilfov. Persoanele fizice pot accesa aplicația informatică pe regiuni, conform calendarului publicat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). A fost publicat și un ghid video care arată pas cu pas cum se fac înscrierile.

Cu două zile înainte de deschiderea etapei de înscrieri, AFM a făcut public un „Manual de înscriere a solicitanților persoane fizice”, care arată fiecare pas ce trebuie făcut de către cei care vor să acceseze fondurile guvernamentale.

Fiecare regiune are alocate câte trei zile lucrătoare pentru prevenirea blocajelor din cauza suprasolicitării aplicației informatice. De asemenea, reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu încurajează accesarea paginii speciale dedicate programului – depunerefotovoltaice.afm.ro, dar și a paginii de facebook a AFM.

Calendarul de înscriere și fondurile alocate pentru fiecare regiune:

Așa cum scrie în Ghidul de finanțare, și unitățile de cult se pot înscrie în program, în perioada 27 iunie (ora 10:00) – 29 iunie (ora 23:59), bugetul alocat pentru acestea fiind de 17.500.000 lei.

ATENȚIE! Este important de știut că solicitanții se vor înscrie personal în program, prin aplicația informatică a AFM și că, odată încărcate, documentele nu vor mai putea fi modificate și reîncărcate! În plus, documentele trebuie să fie valabile la momentul înscrierii.

Vă reamintim, forma finală a Ghidului de finanțare a fost publicată în Monitorul Oficial în 28 aprilie, iar bugetul programului de anul acesta este de 2 miliarde de lei (peste 400 mil. euro), dublu față de anul 2022. Estimările autorităților sunt că vor avea acces în program aproximativ 80.000 de beneficiari. Programul presupune acordarea unei subvenții de 20.000 de lei, prin AFM, dar nu mai mult de 90% din costul total al investiției, pentru persoanele fizice care își montează un sistem fotovoltaic de cel puțin 3 kWp, racordat la rețea.

Citește și:

Pe 19 mai încep înscrierile pentru Casa Verde 2023

Ghidul Casa Verde 2023 a fost publicat în Monitorul Oficial

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *