Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Află din ghidul de finanțare cum poți obține fonduri nerambursabile pentru îmbunătățirea eficienței energetice a locuinței!

  • Ghidul de finanţare destinat Programului „Casa Eficientă Energetic” a fost publicat în Monitorul Oficial.
  • Persoanele fizice ce investesc în creșterea eficienței energetice a locuințelor unifamiliale pot primi finanțări nerambursabile cuprinse între 40.000 și 70.000 lei.

Finanţarea nerambursabilă se acordă pentru creşterea cu cel puţin a unei clase energetice faţă de nivelul actual al locuinței și nu poate depăşi 60% din costul total al investiţiei ce vizează creşterea performanţei energetice a clădirii existente cu cel mult trei niveluri, se menționează în ghidul programului.

Administrația Fondului de Mediu nu acordă plăți în avans în cadrul Programului „Casa Eficientă Energetic”, iar beneficiarul va depune o singură cerere de decontare, la finalul proiectului. Totodată, acesta trebuie să facă dovadă achitării integrale a bunurilor și serviciilor achiziționate, conform contractului de finanțare.

Programul se adresează proprietarilor de case deja construite din România. Aceștia pot beneficia de o primă energetică de maximum 15.000 de euro prin care să-și facă investiții pentru eficientizarea energetică a propriei locuințe.

Bugetul programului „Casa Eficientă Energetic” este de 100 de milioane de euro și poate acoperi necesarul pentru 9.000 de case din România.

Exemple de lucrări destinate creșterii eficienței energetice finanțate prin program sunt: instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperișului și a pereților exteriori, montarea unei centrale mai eficiente energetic, a panourilor solare, a unor sisteme de ventilație, a unor corpuri de iluminat cu LED, ori a unor senzori de mișcare, etc.

Perioada de organizare a sesiunii de înscriere, precum și sumele destinate finanțării se aprobă prin dispoziție a președintelui Administrației Fondului de Mediu. Această dispoziție va fi publicată pe site-ul autorității: www.afm.ro, cu minimum 30 de zile înainte de data programată pentru demararea sesiunii de înscriere.

Citește mai multe despre programul „Casa Eficientă Energetic” în acest ghid unde vei afla cum poți obține fonduri nerambursabile pentru îmbunătățirea eficienței energetice a locuinței!

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *