Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jaluzelele care produc energie verde

Jaluzelele fotovoltaice reprezintă una dintre primele tehnologii care captează automat energia razelor solare și generează energie electrică, menținând în același timp locuința răcoroasă. Instalate în exteriorul clădirii, acestea pot reduce facturile la energie și pot oferi mai multă umbră în casă pentru a evita, pe cât posibil, utilizarea aerului condiționat.

În acest articol, îți prezentăm pe larg cum funcționează jaluzelele care produc energie verde, cum se întrețin, care sunt avantajele și prețurile lor, plus multe alte informații și sfaturi utile.

Ce sunt

Jaluzelele fotovoltaice se încadrează în categoria sistemelor fotovoltaice, deoarece transformă energia solară în energie electrică. În acest fel, ele te ajută să economisești bani la facturile de electricitate cu până la 30%.

Acest sistem fotovoltaic seamănă cu jaluzelele obișnuite, însă el este creat pentru a capta căldura soarelui și razele UV, folosind o țesătură special concepută.

În plus, în funcție de culoarea și materialul acestora, jaluzelele solare pot avea diferite niveluri de protecție împotriva razelor UV și a căldurii, precum și alte caracteristici.

Cum funcționează

Inovația sistemului constă în celulele fotovoltaice aplicate pe lamelele mobile și în faptul că montarea acestora trebuie realizată în exteriorul ferestrelor, astfel încât să poată capta cât mai multă lumină solară.

Mobilitatea lamelelor permite modularea și direcționarea acestora în cea mai bună poziție pentru captarea luminii. Energia produsă poate fi stocată într-o baterie sau poate fi transferată direct la rețeaua electrică, atunci când legislația permite acest lucru.

Mai mult decât atât, poziția lamelelor poate fi dirijată prin Wi-Fi, cu ajutorul smartphone-ului, după instalarea unor aplicații special concepute în acest sens.

Care sunt avantajele jaluzelelor fotovoltaice

Printre numeroasele beneficii ale acestei tehnologii se numără:

  • Accesibilitatea financiară

Jaluzelele fotovoltaice sunt mai puțin costisitoare decât alte tehnologii sustenabile, având un preț accesibil. De aceea, acestea reprezintă, fără îndoială, o opțiune eficientă de generare a energiei verde pentru diferite aparate din locuința ta.

  • Aspectul estetic mai plăcut

Mulți consideră panourile solare de pe acoperiș inestetice. Din acest motiv, jaluzelele care produc energie verde reprezintă soluția ideală pentru cei ce pun preț pe aspectul casei lor. De asemenea, poți alege culoarea și modelul acestora.

  • Reducerea costurilor 

La fel ca cele obișnuite, atunci când jaluzelele cu energie solară sunt complet închise, ele pot împiedica pătrunderea căldurii soarelui în locuința ta. Prin urmare, se estimează că jaluzelele fotovoltaice te pot ajuta să economisești până la 30% din costurile de funcționare a aerului condiționat, oferind efectul de umbrire activă.

  • Protecția ridicată de razele UV

Este important de menționat că lumina care ajunge la sol cuprinde aproximativ 50% lumină infraroșu, 40% lumină vizibilă și 10% lumină ultravioletă. Deoarece sistemul se bazează pe tehnologia panourilor solare, acesta este capabil să absoarbă o mare parte din razele UV, protejându-te pe tine și pe cei dragi.

Cum se întrețin

Jaluzelele care produc energie verde sunt simplu de instalat și întreținut. 

Iată care sunt recomandările noastre ce te vor ajuta să ai grijă de jaluzelele tale fotovoltaice:

  • Instalarea corectă

Cea mai bună modalitate pentru a te asigura că profiți la maximum de ele și le întreții corespunzător este să verifici că sunt instalate corect. Urmărește cu atenție instrucțiunile de instalare sau angajează o firmă specializată.

  • Curățarea lor adecvată

Ca și în cazul tuturor panourilor solare, menținerea jaluzelelor fotovoltaice curate va ajuta în asigurarea performanței acestora. Din acest motiv, un alt sfat valoros este să le cureți mereu cu săpun special și o cârpă din microfibră.

Câtă energie pot genera?

Energia generată de jaluzelele fotovoltaice depinde mult de regiunea geografică, anotimpul și arhitectura clădirii. De exemplu, 1m2 de jaluzele cu panouri solare poate produce până la 100W pe oră, ceea ce este suficient pentru a încărca o instalație cu 30 de beculețe LED, un smartphone sau un laptop. În comparație, o fereastră de dimensiuni normale (2m2) va genera peste 1kWh pe zi.

Așadar, jaluzelele care produc energie verde sunt o soluție viabilă pentru cei ce vor o nouă metodă sustenabilă de obținere a energiei electrice care poate fi încorporată în cadrul locuinței într-un mod estetic.

Surse 

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

jaluzele care produc energie verde

Jaluzelele care produc energie verde

În acest articol, îți prezentăm pe larg cum funcționează jaluzelele fotovoltaice, cum se întrețin, care sunt avantajele și prețurile lor.

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *