Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pot schimba distribuitorul de energie după liberalizarea piețelor de energie electrică și gaze naturale?

Intrebari-frecvente

Nu există opțiunea de schimbare a distribuitorului de energie electrică și gaze naturale. 

Distribuitorul este proprietarul infrastructurii prin care se transportă energia și gazul. Acesta colaborează cu toți furnizorii activi în zona ta pentru a-ți livra utilitățile. Furnizorul este cel care calculează prețul final și îți trimite factura ce include și componenta ce îi revine distribuitorului, cel care aduce energia  până la casa ta. 

Liberalizarea pieței presupune stabilirea prețurilor pentru energie electrică și gaze naturale în funcție de cererea din partea clienților casnici și oferta din partea furnizorilor. Acum este în interesul furnizorului să vină cu oferte cât mai avantajoase. Astfel, poți opta pentru un alt furnizor cu oferta mai bună, însă nu poți și nu ai nevoie să alegi un alt distribuitor. Din alt punct de vedere, posibilitatea de a alege alt distribuitor ar presupune ca toți distribuitorii să aibă instalată propria lor rețea până la casa ta.

Ca să înțelegi mai bine de ce poți schimba furnizorul dar nu și distribuitorul, vezi care sunt responsabilitățile și respectiv diferențele între furnizorul și distribuitorul de energie electrică sau gaz.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii