Mașinile electrice câștigă treptat popularitate, însă doar 16% dintre români vor să achiziționeze o mașină electrică în următoarele 12 luni.
55% din români sunt familiarizați cu semnificația etichetelor energetice, 37,6% au doar informații parțiale, iar 7% nu știu nimic.
5,3% dintre români își folosesc electrocasnicele noaptea după ora 22:00. 59% ar face asta dacă ar beneficia de tarife mai mici.
Pentru a-și acoperi nevoile de consum de energie electrică doar cu energie solară Bucureștiul ar…
50% dintre români și-ar cumpăra un astfel de echipament în anul următor, dacă ar avea finanțarea necesară și statul ar acorda subvenții.
64% dintre români consideră că este foarte important să economisească energie prin utilizarea eficientă a aparatelor de aer condiționat(AC).
80% dintre cei care dețin deja un sistem de răcire a locuinței folosesc un aparat de aer condiționat, iar 18,6% apelează la ventilatoare.
75% din emisiile de gaze cu efect de seră ale UE provin din producția și…
Cele 13 state membre ale Uniunii Europene care dețin centrale nucleare au produs în anul 2020 o cantitate de energie electrică de 683.512 GWh, ceea ce reprezintă un sfert din producția totală la nivelul Uniunii, conform unui comunicat Eurostat.
Emisiile de gaze cu efect de seră (GES) au scăzut în ultimii 14 ani cu 24% în Uniunea Europeană, relevă cele mai recente date ale unui raport Eurostat.
Necesitatea de a atenua criza climatică ne va forța pe toți să schimbăm modul în care ne încălzim casele: fără surse poluante precum gazul și folosind alternative mai ecologice și mai eficiente, arată un studiu publicat recent de BEUC.
Dintre toate statele membre UE, România este țara care a înregistrat cea mai redusă cantitate de deșeuri municipale pe persoană, doar 280 kg. Alte trei state membre ale UE au generat, de asemenea, mai puțin de 400 kg de persoană: Polonia (336 kg), Estonia (369 kg) și Ungaria (387 kg).