Modificări pentru utilizarea cardurilor de energie: Principalele modificări adoptate vizează completarea tipurilor de energie care…
Principalele prevederi cu privire la racordarea clienților finali noncasnici la rețelele electrice de interes public…
ANRE va desemna un număr de cel puţin 5 FUI, fie la solicitarea de desemnare transmisă de către un furnizor, fie prin organizarea unui proces de selecție.
Procedura privind racordarea la rețelele electrice de interes public a locurilor de consum aparținând utilizatorilor de tip clienți finali noncasnici prin instalații de racordare cu lungimi de până la 2.500 metri
Furnizarea energiei electrice la clienții casnici, noncasnici beneficiari de serviciu universal și la cei preluați pentru că nu au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă se realizează de către furnizorii de ultimă instanță.
ANRE modifică Procedura privind racordarea la rețelele electrice de interes public a locurilor de consum aparținând utilizatorilor finali prin includerea utilizatorilor de tip clienți casnici în categoria celor pentru care operatorii de distribuție concesionari au obligația de a finanța și realiza lucrările de proiectare și execuție a instalației de racordare cu lungimi de până la 2.500 metri, cu recuperarea ulterioară a acestor costuri prin tarifele de distribuție.
Dacă numărul întreruperilor scurte neplanificate ce afectează un loc de consum și/sau de producere racordat la rețelele electrice de înaltă tensiune depășește 10/an, consumatorul va primi o compensație de 300 lei/depășire.
Una dintre prevederile OUG nr. 106/2020 se referă la obligativitatea de informare a clienților, prin intermediul punctelor unice de contact, cu privire la prețurile de tranzacționare a gazelor naturale pe piețele centralizate.
Principala prevedere se referă la asigurarea, furnizorilor de ultimă instanță de energie electrică, pentru semestrul II 2020, de cantități reglementate care să acopere integral consumul clienților casnici, beneficiari de tarife reglementate.
Ordinul ANRE nr. 227 / 2018 pentru aprobarea Contractului-cadru de vânzare-cumpărare a energiei electrice produsă de prosumatorii care dețin centrale electrice de producere a energiei electrice din surse regenerabile
Ordinul ANRE nr 234 din 20 decembrie 2019 pentru aprobarea Procedurii privind schimbarea furnizorului de energie electrică/gaze naturale de către clientul final
H.G. 203/2019 privind aprobarea Planului național de acțiune în domeniul eficienției energetice IV
OUG nr.19/2019 privind modificarea și completarea unor acte normative
OUG nr.1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificare și completarea unor acte normative
Vezi procedura de preluare de către furnizorii de ultimă instanță, daca nu ai asigurată furnizarea energiei electrice din altă sursă.
Arhivă – Ordinul ANRE 35 / 2013 – soluționarea neînțelegerilor despre contracte în domeniul energiei
Ordinul ANRE 35 / 2013 stabilește cum se soluționează / mediază neînțelegerile apărute la încheierea contractelor în domeniul energiei.
Ordinul ANRE nr. 235 / 2019 pentru aprobarea Regulamentului de furnizare a energiei electrice la clienții finali
Acest act normativ oferă detalii despre ce este standardul de calitate a furnizării de energie electrică, și indicatorii pentru performanță aferenți.
Cum să obții despăgubiri de la operatorii de rețea dacă ți s-au defectat electrocasnicele în urma supratensiunilor din rețea.
Procedura stabilește modul de determinare a consumului de energie electrică în situația în care contorul a fost defect sau are o eroare de înregistrare.
Prin standardul de performanță se stabilesc indicatorii de performanţă privind serviciul de distribuţie a energiei electrice.
Prin acest Ordin al ANRE se modifică factorul de putere sub nivelul căruia se plătește energia reactivă. Citește mai multe detalii.
Citește aici despre ce este energia reactivă și cum se stabilesc obligațiile de plată pentru aceasta, către consumatorii finali.
Știai că un prosumator poate produce singur energie electrică și o poate livra înapoi în rețea, contra unui preț reglementat?