Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

AFM anunță simplificarea procedurilor pentru sesiunea de toamnă a programului Casa Verde Fotovoltaice 2020

Administrația Fondurilor pentru Mediu (AFM) îi invită printr-un comunicat pe toți cei interesați, să contribuie cu propuneri la îmbunătățirea ghidului de finanțare al Programului Național Casa Verde Fotovoltaice.

Consultările publice pentru noul ghid încep în această săptămână, întrucât AFM își propune lansarea unei noi sesiuni a Programului Casa Verde Fotovoltaice în această toamnă.

„Noul program va aduce modificări majore. Îmi doresc simplificarea procesului de înscriere, precum și micșorarea duratei evaluării proiectelor și extinderea plajei de instalatori”, a declarat preşedintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

AFM este încă în plin proces de soluționare a contestațiilor pentru sesiunea din 2019 a aceluiași program, pe care reprezentanții instituției declară că le vor finaliza în cursul acestei săptămâni.

Conform comunicatului, 4.500 de contracte au fost deja trimise de către Administrația Fondului pentru Mediu către semnare, beneficiarii având un termen de 8 luni în care pot finaliza instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice.

Noutățile privind Programul Național Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției www.afm.ro.

Decizia pentru organizarea unei noi sesiuni în această toamnă, a fost anunțată de AFM în luna iunie, în contextul în care după evaluarea cererilor de finanțare depuse în prima sesiune, bugetul alocat (536 de milioane de lei) nu a fost epuizat nici pe jumătate.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *