Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Schimbarea furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale se va putea realiza în 24 de ore

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a lansat un proiect, susținut din fonduri europene, care are ca obiectiv dezvoltarea capacităţii instituţionale pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale, anunță un comunicat al instituției.

Obiectivul proiectului este implementarea unei platforme online universale, interactive și intuitive, prin intermediul căreia se vor putea îndeplini noile cerinţe europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 de ore.

Platforma informatică integrată va folosi o bază de date unică la nivel naţional şi va fi un sistem unic accesibil online pentru toţi participanţii la piaţă implicaţi în procesul de schimbare a furnizorului (operatorii de distribuţie, furnizorii şi clienţii finali care intenţionează să schimbe furnizorul.

În primă fază, durata procesului de schimbare a furnizorului se va reduce cu 6 zile și ulterior, progresiv, în corelare cu țintele stabilite prin legislația Europeană. În plus, ca urmare a optimizării proceselor operaționale consumatorul final va avea acces, în timp real, la detaliile privind statusul procesului de schimbare a furnizorului în urma solicitării efectuate de către acesta.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, respectiv 02 iulie 2020 – 30 iunie 2022.

În prezent, procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale durează maximum 21 zile de la data notificării intenţiei de schimbare a furnizorului de către clientul final.

Lista furnizorilor de energie electrică care activează pe piața cu amănuntul poate fi consultată pe pagina de internet www.anre.ro, secțiunea Info consumatori, rubricile: Operatori economici / Energie electrică / Lista furnizorilor de energie electrică pe piaţa cu amănuntul. Pentru a vedea lista furnizorilor de gaze naturale, accesează același website, rubricile: Operatori economici / Gaze naturale / Lista furnizorilor de gaze naturale pe piaţa cu amănuntul.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *