Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Racordarea prosumatorilor cu puteri mici în maxim 30 de zile – proiect ANRE

Procedura de racordare a prosumatorilor cu puterea de 10,8 KW sau mai mică se simplifică, iar durata de racordare a acestora nu va depăși 30 de zile, conform unui proiect de ordin al ANRE

Astfel, se definește și se introduce notificarea simplă pentru racordările la reţea, prin care instalaţiile sau unităţile generatoare ale prosumatorilor de energie din surse regenerabile şi proiectele demonstrative cu o putere electrică aprobată inferioară sau egală cu 10,8 KW ori echivalentă pentru conexiunile diferite de conexiunile trifazice se racordează la reţea în urma transmiterii unei notificări operatorului de distribuţie şi realizării, dacă este necesar, a modificărilor instalaţiilor de racordare la reţea a respectivului loc de consum.

În principiu, prosumatorul adresează o notificare operatorului de distribuție (OD), iar acesta verifică conformitatea cu normele legale și stabilește dacă sunt necesare sau nu modificări ale instalațiilor de racordare existente.

Dacă sunt necesare modificări, OD execută lucrările și realizează toate activitățile aferente procesului de racordare astfel încât punerea sub tensiune finală a instalaţiei de producere a energiei electrice din surse regenerabile prin instalația de racordare modificată, să se realizeze în termen de maximum 1 lună de la data înregistrării la operatorul de distribuție a notificării.

Termenul de 1 lună este în valabil în cazul în care lucrările sunt executate de către OD. În situația în care prosumatorul solicită ca lucrările să fie executate de către o firmă autorizată, termenul este cel agreat între cele două părți.

Important: Durata de 30 de zile se referă la termenele aferente activităților din responsabilitatea operatorului de distribuție în cadrul procesului de racordare.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina ANRE, în Referatul de aprobare și Proiectul de ordin.

Citește și:

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *