Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Programul Rabla pentru Electrocasnice: aplicația de înscriere este în faza finală de testare

Programul Rabla pentru Electrocasnice, care are ca obiectiv înlocuirea echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, va avea anul acesta un buget de 75 de milioane de lei, cel mai mare de până acum, se arată în proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 al Fondului pentru mediu și al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), publicat spre consultare publică pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Se vor păstra categoriile de echipamente ce pot fi achiziționate prin program: aparate frigorifice, mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat,televizoare, laptopuri și tablete.

“Prin sprijinul STS, aplicația informatică optimizată astfel încât să fie integrată cu software-urile și site-urile comercianților înscriși în program, este în faza finală de testare și va fi funcțională în scurt timp”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Înainte de lansarea programului va mai avea loc o sesiune de validare, pentru a da posibilitatea și altor comercianți să se înscrie în program.


Programul Rabla pentru electrocasnice urma să fie operațional începând cu data de 15 decembrie 2020. Ulterior, Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare până la o dată ce va fi comunicată ulterior. Amânarea a fost justificată prin contextul general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice.

Pentru a se înscrie în Programul Rabla pentru Electrocasnice, persoanele fizice au la dispoziție aplicația informatică disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu și la secțiunea programului: https://electrocasnice.afm.ro/.

Pentru anul 2020, programul a avut prevăzut un buget total de 40 de milioane de lei, care ar fi permis utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *