Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Peste 12.700 de beneficiari de fonduri nerambursabile prin Programul Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”

  • Suma totală care va reveni, în această etapă, celor care au primit aprobare pentru montarea de  panouri fotovoltaice depășește 250 milioane de lei;
  • Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că în toamna acestui an se va relua înscrierea pentru finanțare, până la epuizarea sumei de 536 milioane de lei.

Peste 12.700 de solicitări au fost declarate eligibile pentru finanţare prin Programul Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, listele finale urmând să se regăsească pe site-ul www.afm.ro, se arată într-un comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), în urma finalizării procesului de evaluare a  cererilor de finanțare. Suma totală care ar urma să fie finanțată după prima sesiune este de 252 milioane de lei.

În contextul în care, după evaluarea cererilor de finanțare depuse în prima sesiune, bugetul alocat nu a fost epuizat, s-a luat decizia reluării etapei de înscrieri începând cu toamna acestui an, până la epuizarea sumei de 536 de milioane de lei accesate de instituţie în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Prin Programul „Casa Verde Fotovoltaice” beneficiarii au putut obține până la 20.000 lei nerambursabili, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice, cu o putere minimă de 3kWp.

Principalele motive de respingere a solicitărilor au fost generate de informațiile și dosarele incomplete sau care conțineau documente expirate și/sau erori. În plus, din cauza unor erori informatice, câteva zeci de solicitări nu au putut fi soluționate, acestea urmând a fi finalizate în perioada imediat următoare, se mai arată în comunicatul de presă al AFM.

Potrivit unui comunicat al Greenpeace România, mai mult de jumătate dintre aplicații (13.339) au fost respinse în proporție mare din cauza termenului depășit al documentelor depuse. Organizația consideră că această situație contravine declarațiilor anterioare ale instituției și prejudiciază mii de cetățeni care au dorit să devină prosumatori și au făcut toate demersurile solicitate, dar au fost excluși pe nedrept din acest program.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *