Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

De azi pot fi depuse cereri de finanțare pentru proiecte de iluminat public stradal

Unitățile administrativ-teritoriale de tip comună, oraș sau municipiu pot depune, începând de luni, 25 octombrie, în aplicația informatică pusă la dispoziție pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), cereri de finanțare a proiectelor având ca obiectiv îmbunătăţirea sistemului de iluminat public stradal, în cadrul unui program cu o valoare de 500 de milioane de lei.

Programul Iluminat Public se adresează unităților administrative care doresc modernizarea sistemului de iluminat public stradal prin folosirea unor tehnologii mai eficiente capable să reducă semnificativ consumul de energie şi, implicit, factura publică. Conturile de utilizator în aplicația informatică pusă la dispoziție pe site-ul AFM pot fi create începând cu data de 21 octombrie 2021, potrivit unui comunicat al AFM.

Finanțarea se acordă în procent de până la 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.

De asemenea, finanțarea se acordă în funcție de categoria unității administrativ-teritoriale, după cum urmează: pentru comune cu o populație de până la 5.000 de locuitori — maximum 1.000.000 lei; pentru comune cu o populație de peste 5.001 de locuitori — maximum 2.000.000 lei; pentru orașe — maximum 3.000.000 lei; pentru municipii de rang 0 — municipiul București — maximum 25.000.000 lei; pentru municipii de rang I — maximum 6.000.000 lei; pentru municipii de rang II — maximum 5.000.000 lei.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *