Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cererile de finanțare pentru instalarea de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități se depun din 13 decembrie

Instituțiile publice și unitățile administrative teritoriale care doresc să instaleze stații de reîncărcare pentru vehicule electrice pot obține finanțarea necesară prin intermediul unui program cu un buget de 500 de milioane de lei, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Pentru a accesa finanțările puse la dispoziție, cei interesați trebuie să își creeze un cont de utilizator în aplicația informatică de pe site-ul AFM începând cu data de 8 decembrie 2021. Ulterior, începând cu data de 13 decembrie, ora 10.00 , solicitanții pot depune cererile de finanțare, împreună cu documentația aferentă, în aplicația informatică prin intermediul conturilor de utilizator create, se arată într-un comunicat al instituției.

Solicitanții care au conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul Programului Eficiență Energetică în clădirile publice și în cadrul Programului Iluminat Public, rămân valabile și pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul Programului Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități.

Programul se adresează instituțiilor publice și unităților administrativ-teritoriale organizate la nivel de municipiu, oraș, comună și județ, Municipiului București și subdiviziunilor municipiului București, instituțiilor publice/UAT-urilor localizate în stațiuni turistice de interes național și de interes local și zonelor metropolitane ale municipiilor reședință de județ/municipiului București care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătăţirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice.

Finanțarea în cadrul programului se acordă în procent de 100% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.

Suma maximă finanțată pentru instalarea unei stații de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

Finanțarea se acordă pentru fiecare categorie de solicitant, după cum urmează:
 • instituție publică — maximum 800.000 lei;
 • UAT — municipiul București — maximum 8.000.000 lei;
 • subdiviziune a municipiului București — maximum 8.000.000 lei;
 • UAT — municipiu de rang I — maximum 4.000.000 lei;
 • UAT — municipiu de rang II — maximum 3.000.000 lei;
 • UAT — oraș — maximum 2.000.000 lei;
 • UAT — comună — maximum 1.000.000 lei;
 • UAT — județ — maximum 4.000.000 lei;
 • instituție publică/UAT — localizată în stațiuni turistice de interes național — maximum 3.000.000 lei;
 • instituție publică/UAT — localizată în stațiuni turistice de interes local — maximum 2.000.000 lei;
 • zonă metropolitană (definită sau constituită) a municipiilor reședință de județ/municipiului București — maximum 2.000.000 lei.

Înscrierile în aplicație se realizează în limita a 150% a bugetului alocat Programului.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *