Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ANRE: Investiții minime de 1,68 miliarde lei în rețelele de electricitate în 2021

Operatorul de transport și sistem și companiile de distribuție a energiei electrice concesionare sunt obligate să realizeze, în acest an, investiții totale de cel puțin 1.684 milioane lei, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Lucrările de investiții au ca scop îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă a serviciului, a siguranței în funcționare, reducerea costurilor de operare şi mentenanţă, întărirea rețelelor pentru creșterea capacităţii de racordare la rețea a utilizatorilor, creșterea eficienței energetice și realizarea sistemelor de măsurare inteligentă.

Suplimentar față de planul anual de investiții aprobat pentru fiecare operator de distribuţie, companiile au obligația de a finanța realizarea instalaţiilor de racordare a clienţilor casnici precum și a clienților finali noncasnici a căror instalație de racordare este mai mică de 2500 metri.

Anul trecut, investițiile totale realizate de operatorii reţelelor de transport și de distribuție a energiei electrice au fost de 1.563 milioane lei, faţă de o valoare prognozată de 1.572 milioane lei, ceea ce înseamnă o realizare de peste 99%.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *