Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

AFM a aprobat primele 1.041 de cereri de finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice

O primă listă cu 1.041 de dosare aprobate în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, sesiunea 2021, a fost publicată marți de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit unui comunicat al instituției, AFM a demarat evaluarea dosarelor de finanțare depuse în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională (Casa Verde Fotovoltaice).

„Depunem toate eforturile pentru finalizarea cât mai rapidă a tuturor dosarelor, astfel încât, solicitanții care au aplicat în program să poată implementa proiectele aprobate. De asemenea, asigurăm beneficiarii programului că bugetul Administrației Fondului pentru Mediu va asigura suma necesară pentru toate dosarele de finanțare depuse care îndeplinesc criteriile de eligibilitate conform ghidului de finanțare” a declarat Laurențiu Adrian Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

Lista dosarelor aprobate în cadrul programului este publicată pe site-ul: www.afm.ro, la secțiunea aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice.

Românii care doresc să se bucure de independență energetică și să genereze energie verde pot face acest lucru cu ajutorul programului „Casa Verde Fotovoltaice”. Acest program își propune să ofere până la 20.000 de lei participanților, sumă destinată achiziționării panourilor fotovoltaice și montării lor.

Programul a avut de-a lungul anilor un drum anevoios, iar la sfârșitul lunii decembrie 2021, atunci când trebuia să înceapă o nouă ediție a programului după o pauză de doi ani, acesta a fost oprit din cauza unor probleme tehnice, iar dosarele deja depuse au fost anulate. Înscrierile au fost reluate în perioada 27 decembrie – 04 ianuarie, 45.614 de dosare fiind depuse până la acea dată. 

Totodată, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat că va aloca un buget total de 650 de milioane de lei în 2022. Timp de 10 luni, programul se va desfășura cu un buget de 65 de milioane de lei pe lună, urmând ca, în luna noiembrie, bugetul alocat să aibă o valoare echivalentă cu suma neutilizată din primele 10 luni de desfășurare a programului. Astfel, mai mulți oameni ar urma să beneficieze de acest program.

Citește mai multe pe subiect:

Ce trebuie să știi despre programul Casa Verde Fotovoltaice

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *