Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A apărut Ghidul de finanțare pentru Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public 2022

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a pus în dezbatere publică Ghidul de finanțare pentru Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public – 2022. Documentul a fost publicat pe site-ul instituției.

„Acest program reprezintă un sprijin pentru comunele, orașele și municipiile din România care doresc să-și modernizeze sistemele de iluminat public, întrucât proiectul de ghid prevede o finanțare de până la 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție”, susține președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Prin intermediul programului, beneficiarii pot accesa fonduri pentru înlocuirea corpurilor de iluminat existente care au un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu surse LED, pentru completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED, în situațiile în care stâlpii de pe tronsonul respectiv nu sunt echipați cu corpuri de iluminat sau acestea sunt deteriorate/nefuncționale, pentru extinderea sistemului de iluminat existent, precum și pentru achiziționarea și instalarea sistemelor de telegestiune aferente obiectivelor de investiții.

„Aceste îmbunătățiri se vor reflecta în optimizarea consumului de energie și, implicit, în reducerea facturilor la utilități, precum și în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, a mai spus președintele AFM.

Finanțarea va fi acordată în funcție de numărul de locuitori din unitățile administrativ-teritoriale:

  • pentru comune cu o populație de până la 5.000 de locuitori – maximum 1.000.000 lei;
  • pentru comune cu o populație de peste 5.001 de locuitori – maximum 2.000.000 lei;
  • pentru orașe – maximum 3.000.000 lei;
  • pentru municipii de rang 0 – municipiul București – maximum 50.000.000 lei;
  • pentru municipii de rang I – maximum 6.000.000 lei; pentru municipii de rang II – maximum 5.000.000 lei.

GHIDUL de finanțare poate fi consultat AICI!

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *