Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Creștere puternică a importurilor de panouri solare, turbine eoliene și biodiesel în UE

Importurile de echipamente necesare pentru generarea de energie verde realizate anul trecut la nivelul Uniunii Europene s-au ridicat 11,2 miliarde euro, acestea incluzând turbine eoliene, panouri solare și biodiesel, conform Eurostat. În același timp, UE a exportat către țări din afara uniunii produse de acest tip în valoare de circa 5,8 miliarde euro, aproximativ jumătate din valoarea importurilor.

Conform sursei citate, UE a importat panouri solare în valoare de 8 miliarde euro, biodiesel în valoare de 2,9 miliarde euro și turbine eoliene în valoare de 0,3 miliarde euro din țări non-UE. Valoarea importurilor de panouri solare și biodiesel a fost mult mai mare decât valoarea corespunzătoare a exporturilor ale acestor bunuri către țări din afara UE (exporturile s-au ridicat la 1,8 miliarde euro, respectiv 1,6 miliarde euro). În schimb, valoarea exporturilor de turbine eoliene către țările din afara UE a fost mult mai mare decât valoarea importurilor (2,3 miliarde euro).

Comparativ cu anul 2015, valorile importurilor de panouri solare, biodiesel și turbine eoliene în UE au fost toate semnificativ mai mari, anul trecut, înregistrând creșteri de 250%, 60% și, respectiv, 330%.

În 2020, valoarea exporturilor UE de turbine eoliene și panouri solare a scăzut cu 1%, respectiv 40% față de 2015. În schimb, valoarea exporturilor de biodiesel a crescut cu 150%.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *