Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

De ce să alegi un radiator inteligent

Cu siguranță nu îți sunt străine zilele friguroase în care abia aștepți să ajungi la căldură, dar odată ajuns acasă te lovești de o realitate mai puțin plăcută: sistemul de încălzire nu funcționează și este răcoare în locuință. Soluția pentru această situație neplăcută poate fi încălzirea inteligentă care te asigură că încăperile casei tale sunt la temperatura potrivită.

Află din acest articol cât de utile sunt radiatoarele inteligente, ce avantaje au dar și care sunt funcțiile și prețurile acestora.

Ce sunt

Radiatoarele inteligente reprezintă aparate de încălzire eficiente, de înaltă calitate, care oferă o gestionare ușoară a căldurii, în timp ce permit obținerea temperaturii ideale și adaptarea încălzirii la nevoile tale personale. De asemenea, acestea pot fi controlate cu ajutorul unor aplicații speciale, prin Bluetooth sau Wi-Fi

Care sunt avantajele acestora

Pe lângă beneficiile inițiale ale radiatoarelor electrice, cum ar fi: încălzirea rapidă și utilizarea versatilă în încăperile care au nevoie de o creștere rapidă a căldurii, radiatoarele inteligente prezintă o multitudine de alte avantaje precum:

 • Te ajută să salvezi timp și bani

Funcționarea radiatoarelor doar atunci când este necesar, nu este doar convenabilă, ci și economică. O gospodărie folosește în medie până la 50% din consumul de energie pentru încălzirea și răcirea spațiului.

În loc să îți încălzești inutil locuința atunci când ferestrele sunt deschise sau atunci când nimeni nu este acasă, poți opta ca radiatoarele inteligente să se oprească automat.

 • Pot fi controlate prin smartphone

Una dintre cele mai utile funcții pe care le oferă tehnologia inteligentă este controlul de pe smartphone. Folosind această tehnologie, poți controla aparatul de la distanță, indiferent dacă stai pe canapea acasă sau te afli într-o stație, așteptând să vină autobuzul.

În plus, această funcție îți permite să monitorizezi dispozitivele în timp real și îți oferă o imagine de ansamblu asupra consumului de energie din trecut, lucru ce poate fi folositor dacă ești în căutare de noi modalități de a economisi bani și de a reduce facturile la energie electrică.

 • Îți face viața mai ușoară

Cu toții ne dorim să avem camere încălzite la temperatura potrivită. Imaginează-ți doar cât de mult îți poate ușura viața un radiator inteligent care te ajută să obții acest lucru tot timpul, fără să fie nevoie să depui niciun efort.

Pornește radiatorul chiar înainte de a pleca spre casă de la serviciu și vei găsi casa călduroasă la întoarcere. Acest lucru îl poți face cu ajutorul aplicației mobile.

 • Îți învață preferințele

Radiatoarele inteligente sunt, de asemenea, capabile să îți învețe și să îți memoreze preferințele de utilizare. Folosind algoritmi avansați, acestea îți pot analiza comportamentul și îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți performanța.

Această caracteristică face această tehnologie și mai atractivă, deoarece îți oferă un stil de viață lipsit de griji. De ce? Pentru că radiatoarele tale inteligente vor funcționa exact așa cum trebuie, fără să fie nevoie să ridici un deget.

Care sunt funcțiile radiatoarelor inteligente

Radiatoarele inteligente prezintă numeroase caracteristici și funcții care le transformă în dispozitive ideale pentru încălzirea casei tale:

 • Controlul funcțiilor se poate realiza prin butoane tactile, telecomandă sau smartphone;
 • Prezintă compatibilitate cu sisteme smartphone iOS și Android;
 • Au frecvența de conectare smartphone Wi-Fi: 2.4 GHz/1mW;
 • Au factor de protecție IPX4 împotriva stropirii cu apă;
 • Dispun de 2 trepte de încălzire: 1000W și 2000W;
 • Dispun de termostat electronic;
 • Au temporizator pentru oprire;
 • Au protecție pentru copii;
 • Sunt confecționate din metal;
 • Funcționează prin alimentare la rețea;
 • Se opresc automat în caz de supraîncălzire;
 • Pot fi poziționate pe podea sau montate pe perete;
 • Au tensiune de alimentare 230 V și frecvență 50 Hz;
 • Sunt prevăzute cu piciorușe care facilitează poziționarea pe podea.

La ce costuri te poți aștepta

Disponibile într-o gamă largă de stiluri și modele, radiatoarele inteligente sunt suficient de versatile pentru a se potrivi fiecărei locuințe. Când vine vorba de modernizarea cu ușurință a încălzirii, acestea sunt calea de urmat, iar prețul unuia începe de la 299 de lei și poate ajunge până la 1.000 de lei, în funcție de caracteristicile sale.

Prin urmare, radiatoarele inteligente sunt soluția perfectă pentru încălzirea casei tale de la distanță și nu numai, întrucât pot fi reglate de oriunde. Astfel, poți controla încălzirea de la serviciu, din vacanță sau de oriunde ai o conexiune la Internet. Printre beneficiile utilizării radiatoarelor inteligente se numără economisirea de timp și bani, memorarea preferințelor tale de utilizare sau îmbunătățirea stilului de viață.

Surse 

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *