Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

De ce este mai simplu să plătești facturile online?

În zilele noastre aproape totul este online. Comunicăm online cu cei dragi, facem cumpărături online, atunci când vrem să cumpărăm ceva important mai întâi ne informăm de pe internet și chiar am început să ne plătim facturile online.

Din ce în ce mai multe companii optează pentru plățile online, oferindu-ne această posibilitate pur și simplu ca să ne facă viața mai ușoară. Inclusiv companiile care se ocupă cu furnizarea utilităților de care tu ai nevoie (gaz, energie electrică, apă etc.) ne oferă această posibilitate.

Dacă nu ai reușit să accesezi acest serviciu până acum, te invităm să parcurgi rândurile de mai jos și să descoperi de ce este mai simplu să îți plătești facturile la utilități online.

Economisești timp prețios atunci când alegi să plătești facturile online

Unul dintre principalele motive pentru care este bine să optezi pentru plățile online este timpul. Atunci când vorbim de plata online a facturilor, ei bine, o poți face din confortul casei tale, poți plăti facturile, transmiți indexul și vezi alte detalii care te interesează. Totul doar cu un click.

Dar… oare cum decurge plata la ghișeu? Să vedem:

 1. Cauți factura prin casă.
 2. Treci pe la bancomat să scoți bani pentru plata facturii.
 3. Mergi la un ghișeu la care îți poți plăti factura.
 4. Aștepți la coadă.
 5. Plătești factura.

Dacă tot nu te-am convins mergi mai departe și descoperă și alte motive pentru care este bine să îți plătești factura online.

de-ce-este-mai-bine-sa-platesti-facturile-online

Plata facturilor online este prietenoasă cu mediul înconjurător

Pentru că optăm pentru plata online nu mai este nevoie de printarea facturilor (2-3 pagini) pe hârtie. Astfel salvăm copaci și lucrăm împreună la un viitor mai bun.

Vezi în timp real statusul plăților tale și al facturilor restante

Online ai parte de mai multă organizare. În plus, nu mai este nevoie să păstrezi toate facturile într-un dosar pentru că le vei avea salvate în contul tău.

Plătești la timp

Pentru că factura ta ajunge fără întârziere la tine, poți să plătești la timp. Ai toate facturile în contul tău și vezi care este statutul lor. Știi în orice secundă cât mai ai de plătit și care este data scadentă.

Cum plătesc facturile online?

În mare parte trebuie să ai o conexiune la internet, o adresă de email validă cu care să îți faci cont și o factură la utilități.

 1. Conexiune la internet – ca să îți faci cont ai nevoie de conexiune la internet și un dispozitiv pe care să te conectezi (smartphone, laptop, calculator, tabletă).
 2. O adresă de email pe care o folosești în mod frecvent și care să fie validă.
 3. Ține la îndemână o factură de consum.
 4. Intră pe website-ul furnizorului tău.
 5. Fă-ți cont folosind adresa de email,  completezi datele cerute. În plus, va trebui să adaugi câteva date pe care le găsești pe factură (cod client, cod de încasare etc.).
 6. Alegi o parolă ușor de ținut minte.
 7. În momentul în care ai realizat contul vei primi un email pe adresa dată. Deschide adresa de email pentru că acolo vei găsi un email prin care trebuie să îți confirmi contul.
 8. Dacă totul este ok de acum încolo vei primi pe email facturile și le vei putea plăti din contul tău.

Simplu, nu?

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *