Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ce trebuie să fac pentru schimbarea tabloului electric?

Intrebari-frecvente

În primul rând, pentru orice lucrări la instalația electrică interioară (de utilizare) apelează doar la electricieni sau firme autorizate. Găsești informații pe pagina Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei https://www.anre.ro/. Nu apela la meșteri de ocazie, poate părea mai ieftin, dar în alegerea pe care o faci pune siguranța pe primul loc.

În varianta în care contorul de energie este montat pe tabloul electric pe care vrei să-l schimbi este obligatoriu să contactezi operatorul de distribuție din zona ta (direct, sau prin intermediul furnizorului). În această situație este necesară desigilarea/demontarea contorului, iar după înlocuirea tabloului de către electricianul/firma aleasă de tine, remontarea și sigilarea contorului. Intervențiile la contor pot fi facute doar de către personalul operatorului de distribuție sau al firmelor împuternicite de acesta.

În cazul în care contorul nu este amplasat pe tabloul (de exemplu, în cazul unui apartament la bloc la care contorul este montat într-o firidă de palier pe casa scării), lucrarea poate fi realizată direct de către specialiștii aleși de tine.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii