Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Montarea detectorului de gaze în locuință este obligatorie? Dar a celui de fum?

Intrebari-frecvente

Montarea detectoarelor de gaze este obligatorie începând cu 2018 în spaţiile în care există aragaz sau centrală de apartament. În cazul în care instalaţia de utilizare a gazelor naturale a fost proiectată, executată, recepţionată şi pusă în funcţiune anterior intrării în vigoare a prevederilor ANRE şi nu au fost operate modificări ale acesteia, montarea detectorului automat de gaze nu este obligatorie, dar este recomandată.

Excepție face situația în care firma autorizată constată, în urma verificării periodice sau a reviziei tehnice, că nu sunt îndeplinite condițiile tehnice de funcționare în siguranță a instalației. În acest caz, firma respectivă poate solicita montarea detectorului pentru îndeplinirea condițiilor de siguranță. Consumatorul este cel care are obligația să facă toate demersurile pentru montarea detectorului de gaze naturale, solicitând serviciile unei firme autorizate ANRE.

Pe de altă parte, montarea detectorului de fum în locuințe nu este obligatorie, dar este recomandată. Atât detectoarele de monoxid de carbon, precum și detectoarele de incendiu emit semnale sonore şi ne avertizează cu privire la eventuale riscuri sau chiar elimină pericolul.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii