Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ce se întâmplă dacă nu îmi schimb furnizorul după liberalizarea piețelor de energie electrică și gaze naturale?

Intrebari-frecvente

Liberalizarea pieței nu te obligă să-ți schimbi furnizorul de energie sau gaz, însă este o opțiune pe care merită să o iei în considerare. În ceea ce privește liberalizarea pieței de energie electrică, inițial clienții trebuiau să decidă schimbarea furnizorului până la data de 31 ianuarie 2021, în caz contrar rămâneau la furnizorul actual pe tariful de serviciu universal. Între timp, ANRE a decis să ofere clienților o perioadă mai lungă de tranziție de la serviciul universal la piața concurențială, cel puțin până la jumătatea acestui an.

Astfel, clienții vor beneficia de cel mai bun preț din oferta concurențială a furnizorilor și vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat. De asemenea, cel puțin până la data de 30 iunie 2021, clienții casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, și vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferența dintre prețul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 și prețul din oferta concurențială cu valoarea cea mai mică.

Așadar, să nu faci nimic după liberalizarea pieței nu este cea mai bună abordare. Îți recomandăm fie să-ți reînnoiești contractul cu furnizorul actual, alegând una dintre ofertele potrivită pentru tine, fie să alegi un alt furnizor, cu oferta pe care o consideri mai bună. Dacă faci asta până pe 30 iunie 2021, vei beneficia și de o reducere reglementată de ANRE din partea furnizorului. 

Vezi aici cum mai exact îți poți schimba furnizorul de energie electrică sau gaz.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii