Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stocarea energiei – cea mai mare provocare a sistemului energetic în anii următori

Evenimente-din-domeniul-energiei-electrice-si-gazelor-naturale

Dezbaterea Stocarea energiei – cea mai mare provocare a sistemului energetic în anii următori va avea loc în format fizic, în data a.c.16 noiembrie a.c., între orele 10.00-14.00 la Hotel Marshall Garden, București.

Temele de dezbatere/context:

Pentru a sprijini tranziția către un sector al aprovizionării cu energie cu emisii reduse de carbon, UE a stabilit ținte privind ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final de energie, și anume 32% până în anul 2030. Directiva UE privind energia din surse regenerabile impune de asemenea statelor membre să dezvolte instalații de stocare pentru a stabiliza sistemul electroenergetic pe măsură ce acesta primește mai multă energie din surse regenerabile.

Potrivit estimărilor Comisiei Europene, pentru a-și atinge obiectivele climatice pentru anul 2050, ar putea fi necesar ca UE sa își majoreze de până la șase ori capacitatea de stocare a energiei.

În cadrul conferinței vor fi abordate toate formele actuale de stocare a energiei, necesarul de investiții la nivel național, legislația pentru stimularea investițiilor precum și barierele existente în dezvoltarea realizării stocării.

Sunt invitați ca participanți autoritățile din domeniu, principalele companii specializate în tehnologii de stocare, producătorii de energie și gaze.

Invitați:

  • autoritățile din domeniu, principalele companii specializate în tehnologii de stocare, producătorii de energie și gaze

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.