Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Energy Strategy Summit 2022 – Să construim lanțurile valorice – 15-16 iunie

Evenimente-din-domeniul-energiei-electrice-si-gazelor-naturale

Evenimentul Energy Strategy Summit 2022 va avea loc în perioada 15-16 iunie a.c., între orele 09.00-15.00.

Temele de dezbatere includ:

  • Strategii pentru tranziția energetică

Teme Politici europene, de taxonomie la taxarea carbonului la graniță; Fondul de modernizare; Impactul schemei ETS și rolul AFM în decarbonarea societății românești; Statusul investițiilor pentru emisii cât mai apropiate de zero; Cât ne mai ajută cărbunele și transformarea industriei gaziere în procesul de decarbonare; Impactul cogenerării de înaltă eficiență.

  • Strategii pentru noi resurse energetice

Teme Finanțare sustenabilă: adaptarea la noile criterii; Taxonomia – restricții și oportunități; Susținere prin CfD; Șansa PNRR; Promisiunea hidrogenului – cât de departe sunt soluțiile concrete; Eolianul offshore; Potențialul gazelor naturale offshore și onshore; SMRs.

  • Strategii pentru securitate energetică

Teme Acces facil la noi resurse energetice; Dezvoltarea de noi capacități de generare a energiei electrice și termice; Încălzirea – soluții optime pentru marile aglomerări urbane; Sărăcia energetică – reducerea decalajelor; Stimulente pentru un consum responsabil; Tehnologii de stocare a energiei electrice; Eficiență energetică; Creșterea capacității de interconectare.

  • Strategii de accelerare a regenerabilelor

Teme Energiile regenerabile și flexibilitatea sistemului energetic național; Cum menținem interesul investitorilor privați; Prosuming-ul – scenarii de dezvoltare și impact potențial; Rolul companiilor de distribuție în stimularea regenerabilelor; Proiecte geotermale și pompe de căldură.

  • Strategii pentru lanțuri de valoare

Teme Hidrogen – din laborator la consumator; Bateriile electrice; Industria eoliană – ce putem produce în România; Valoarea industriilor integrate: gaze naturale, nuclear; Colaborarea între actorii relevanți; Parteneriate regionale pentru integrarea lanțurilor de valoare.

  • Strategii digitale pentru energie

Teme Soluții digitale pentru preluarea și procesarea datelor (senzori, RPAs); Gemenii digitali – opțiunea pentru mentenanță preventivă; Comunicare automată și inteligența artificială (chatbots, scenarii de funcționare etc); Analiza seturilor mari de date (soluții cloud); Riscuri cibernetice și strategii de Securitate; Mijloace de a facilita accesul la tehnologiile avansate.

Invitați

Energy Strategy Summit 2022 va reuni peste 20 de vorbitori – înalţi oficiali din Guvern şi din autorităţile de reglementare, manageri de top ai marilor companii, reprezentanţi avizaţi ai asociaţiilor profesionale, experţi români şi străini din mediul academic şi universitar.

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.