Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dispozitive inteligente utile pentru o casă smart

După cum ai văzut în articolul Ghidul tău pentru o casă smart, ai la dispoziție mai multe opțiuni atunci când iei în considerare achiziția unui asistent virtual.

În continuare vei descoperi câteva dispozitive inteligente pe care să le poți utiliza împreună cu asistentul virtual.

Dispozitive inteligente pentru o casă inteligentă

O casa inteligentă presupune existența unor echipamente și dispozitive care îți vor ușura viața și care îți vor oferi un grad ridicat de confort și siguranță. În ultimii ani numărul dispozitivelor inteligente pe care le poți avea în casa ta a crescut considerabil.

Iată care sunt câteva dintre acestea:

Sistem de securitate inteligent

Un sistem de securitate inteligent este o soluție eficientă și convenabilă pentru monitorizarea casei tale. Poți controla un astfel de sistem cu ajutorul smartphone-ului tău oriunde te-ai afla. Acesta se instalează ușor, fără a fi nevoie să apelezi la specialiști. Prin intermediul aplicației, sistemul te va avertiza printr-o notificare/mesaj/apel/e-mail, atunci când detectează o posibilă infracțiune. 

Prizele inteligente

Comparativ cu prizele clasice, cele inteligente îți oferă control, siguranță și confort. Realizate pentru a oferi funcționalitate și dinamism, acestea dispun de posibilitatea de a programa și controla orice aparat electronic din casa ta și pot fi conectate la orice priză.

Concepute pentru un stil de viață modern, prizele se conectează prin wireless și se configurează cu ajutorul unei aplicații instalată pe smartphone sau tabletă, lucru pe care prizele clasice nu ți-l oferă. Odată ce priza inteligentă este pornită, vei primi notificări cu privire la starea aparatelor electronice din casa ta. 

Detector de fum și de temperatură ridicată

Se instalează foarte ușor și vine dotat cu un procesor inteligent care detectează foarte repede fumul sau temperatura ridicată. Acest senzor este rezistent la praf, la insecte și la interferențe luminoase, fapt care asigură stabilitatea detectorului. Se integrează în sistem prin wireless, direct din aplicația de mobil. Când senzorul de fum detectează pericolul, pornește instantaneu alarma și te notifică imediat pe telefon. Sunt modele care, în cazul unui incendiu, îți pot indica prin intermediul unor semnale luminoase căile de acces.

Aspiratorul inteligent

Dacă și tu ai un program aglomerat și pur și simplu nu mai găsești timp pentru treburile casnice, un aspirator inteligent îți poate ușura viața. Acesta este un „robețel” care oferă o multitudine de funcții cum ar fi reîncărcarea automată sau “senzori pentru ziduri”, ceea ce îl recomandă ca un ajutor de nădejde în curățarea podelelor. În plus, are și avantajul mobilității: modelele compacte pot ajunge în locuri greu accesibile (sub mobilă/canapea/pat), unde un aspirator clasic ajunge mai greu. Un alt avantaj este faptul că îți poți controla aspiratorul de la distanță, prin intermediul unei aplicații de pe telefon care te ajută spre exemplu să îl pui să facă curat atunci când nu e nimeni acasă. Sunt modele care pot înlocui și clasicul mop. Acestea au încorporată și funcția de spălare a podelelor.

Termostatul inteligent

Se poate adapta la programul tău, lucru care te va ajuta să economisești energie și îți va face locuința mai inteligentă. Folosindu-se de locația smartphone-ului tău pentru a determina dacă ești acasă sau nu, acesta economisește energie când ești plecat și se asigură că vei găsi o temperatură ideală când vei reveni acasă. Termostatul știe și de cât timp are nevoie casa ta pentru a atinge o anumită temperatură, astfel încât, dacă îi spui că dorești ca la ora 08:00 temperatura în casă să fie 22oC, el va ști când să pornească centrala. 

Purificator inteligent

Este un real ajutor mai ales în zonele cu un grad ridicat de poluare. Te ajută să menții un aer proaspăt în locuința ta. Acesta poate filtra aerul de praf, păr, mirosuri neplăcute și alte impurități, în mod eficient. În funcție de model, acesta poate acoperi o încăpere de până la 90 m2.  Aplicația instalată pe telefon îți permite să controlezi de la distanță purificatorul de aer. Cu o simplă atingere sau folosind vocea îl poți activa sau dezactiva, poți verifica calitatea aerului, poți controla alte funcții și monitoriza starea filtrului, pentru ca tu să ai grijă de aerul pe care îl respiri, oriunde și oricând.

Dispozitiv de localizare inteligent

Știi cum se întâmplă de obicei atunci când te grăbești să nu găsești cheile? Cu ajutorul unui mic dispozitiv Bluetooth de urmărire vei scăpa de această problemă. Acesta te va ajuta să îți găsești obiectele pierdute foarte ușor și rapid cu ajutorul aplicației instalată pe telefonul tău care îți va arăta cât de departe ești de obiect. Compact și foarte ușor de atașat, un astfel de dispozitiv este perfect pentru chei, bagaje, genți, sau chiar pentru animalele de companie.

Pe lângă acestea, mai sunt multe alte sisteme și dispozitive inteligente pe care le poți utiliza în casa ta. Poate cel mai comun este iluminatul inteligent, despre care am mai vorbit.

Tehnologia avansează constant iar aceste dispozitive devin cu timpul din ce în ce mai inteligente. Desigur, apare și întrebarea dacă o persoană are nevoie de toată această tehnologie. Pe lângă faptul că acestea te ajută să economisești energie, te ajută să economisești și timp. Dacă apreciezi timpul tău, atunci cu siguranță aceste dispozitive sunt ideale pentru tine.

Surse:

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *