Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cum a crescut performanța trotinetelor electrice în ultima perioadă

Trotinetele electrice reprezintă o soluție viabilă de reducere a emisiilor de carbon și sunt o alternativă, prietenoasă cu mediul, la transportul cu mașina. Inventate în anul 1918, trotinetele electrice au devenit foarte populare în ultimii ani, iar numărul acestor mijloace de transport crește considerabil și asta se vede pe străzile orașelor din străinătate, dar și pe străzile din România.

Îți prezentăm cum a crescut performanța trotinetelor electrice în ultima perioadă, care sunt avantajele și aparentele dezavantaje ale acestora, precum și câteva statistici legate de această industrie.

Avantajele și dezavantajele trotinetelor electrice

Trotinetele electrice prezintă numeroase avantaje, iar unul dintre acestea este reprezentat de costurile mai mici. Spre deosebire de mașină, nu trebuie să te preocupi de combustibilul acestora, deoarece sunt alimentate cu baterii performante care pot avea o durată de viață mai mare atunci când sunt utilizate corect.

Mai mult decât atât, trotinetele electrice sunt prietenoase cu planeta, nu poluează atunci când funcționează și contribuie la reducerea amprentei de carbon, renunțând la călătoria cu mașina. În plus, oferă transport mai rapid și te ajută să eviți traficul aglomerat. Poți decide să te deplasezi pe prima bandă, pe lângă trotuar, fără a sta blocat în coloană sau poți merge pe scurtături, pe străzi înguste unde nu ai avea acces cu mașina.

În același timp, există și aparente dezavantaje ale trotinetelor electrice pe care le-am demontat mai jos:

  • Bateriile unei trotinete electrice nu rezistă destul

Acest lucru este fals, întrucât majoritatea trotinetelor au o autonomie testată de 30-60 km, atunci când sunt încărcate complet. Astfel, cu cât „dimensiunea” bateriei este mai mare în Ah (amperi per oră), cu atât rezistența bateriilor va fi și ea mai ridicată.

  • Trotinetele electrice sunt dificil de utilizat

Chiar dacă trotinetele electrice sunt mai dificil de folosit la început, în timp utilizarea lor devine mult mai facilă. Așadar, este nevoie de un timp de acomodare, dar și de atenție atunci când se circulă cu acest mijloc de transport. Există o multitudine de videoclipuri și tutoriale online care pot face lucrurile foarte clare și ușoare pentru începători.

  • Trotinetele electrice nu sunt comode

Un alt dezavantaj demontat este ideea că trotinetele electrice nu sunt comode. În acest caz, producătorul și modelul ales joacă un rol extrem de important în determinarea confortului călătoriei.

Din acest motiv, dacă îți dorești un confort maxim, îți recomandăm să optezi doar pentru brand-uri de încredere. Citește recenzii online și caută modele de trotinete electrice apreciate pentru suspensia din față și spate. Totodată, există și modele special concepute pentru terenuri off-road, care au anvelope speciale ce sunt menite să reziste la șocuri și impact.

Cum a crescut performanța lor în ultima perioadă

În ultima perioadă, performanța trotinetelor electrice a crescut considerabil. 

Pe lângă modificarea legilor cu privire la acest tip de vehicule, au apărut și unele schimbări tehnologice ce permit dezvoltarea unor noi tehnologii. Spre exemplu, bateriile, în special cele cu litiu-ion, au scăzut ca preț cu aproape 90%, de la 5300 de lei per kilowatt în 2010, la doar 600 de lei în 2020.

De asemenea, acest lucru a fost însoțit de îmbunătățirea consecventă a densității energiei, permițând mai multă capacitate de energie în bateriile mai mici și mai ușoare și noi modalități de tehnologie de transport viabile.

Statistici legate de industria vehiculelor electrice

  • În prezent, piața de vehicule electrice reprezintă 2,5% din totalul vehiculelor cu două roți de pe șosea, pe plan global. Statisticile estimează că până în anul 2023, acest procent va atinge pragul de 8%;
  • Datorită ușurinței de transport, trotinetele sunt foarte apreciate de utilizatori, fapt pentru care este estimat că piața scuterelor electrice și a motocicletelor va ajunge la 613 miliarde de lei până în anul 2025;
  • Statisticile ne mai arată că până în anul 2028 vor circula pe drumuri aproximativ 129 de milioane de trotinete electrice și motociclete, la nivel global. Din această statistică, putem presupune că domeniul transporturilor devine tot mai prietenos cu mediul.

Aşadar, trotinetele electrice reprezintă cu siguranță unul dintre mijloacele de transport ale viitorului, deoarece au numeroase avantaje care le face atractive pentru utilizatori (accesibilitatea financiară, libertatea de deplasare, încărcarea facilă şi multe altele) şi prezintă o creştere vizibilă a performanţei.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre trotinetele electrice și utilizarea lor, îți recomandăm să citești și acest articol:

Surse 

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *