Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ce este și cum obții un credit verde de la bănci

Interesul românilor pentru un stil de viață sustenabil a crescut în ultimii ani, fapt încurajat inclusiv de acordarea de credite verzi persoanelor fizice.

În acest articol vom detalia despre ce este un credit verde, ce bănci oferă astfel de credite, care sunt condițiile de împrumut, criteriile de eligibilitate și valoarea unei rate.

Ce este un credit verde?

Creditul verde este similar cu cel de nevoi personale. Diferența principală dintre ele este scopul pentru care fiecare este accesat. În cazul creditului verde, așa cum poți deduce din nume, acesta este destinat achiziționării echipamentelor și produselor cu mai puține emisii de dioxid de carbon și cu un impact redus asupra mediului.

Ce bănci oferă credit verde pentru persoane fizice și care sunt avantajele acestora?

În prezent, persoanele fizice pot accesa credite verzi de la cinci bănci care își desfășoară activitatea pe teritoriul României. Acestea pot fi solicitate fie pentru mașini electrice sau hybrid de tip plug-in, fie pentru echipamente ce reduc amprenta de carbon acasă sau în trafic.

Criterii de eligibilitate

Pentru creditul verde pentru mașini electrice de la ING, o persoană fizică trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate:

  • Venit din contract de muncă cel puțin egal cu venitul minim pe economie;
  • Minim 1 an de vechime în muncă;
  • Minim 6 luni vechime la actualul angajator și fără întreruperi mai mari de o lună în ultimul an.

Banca Transilvania are următoarele criterii de eligibilitate în ceea ce privește creditul Leasing Drive Green:

  • Ești persoană fizică – cetățean român cu domiciliul în România sau cetățean UE cu permis de ședere pe termen lung în România;
  • Ai vârsta maximă de 65 de ani la finalul contractului de leasing;
  • Obții venituri pe teritoriul României și nu ești într-o situație de executare silită;
  • Totalul datoriilor tale (rate credite + rate leasing și asigurări) sunt sub pragul de 20% din totalul veniturilor stabilite conform fișei fiscale de la ANAF, respectiv sub 25% dacă ai veniturile în EURO sau indexate la EURO;
  • Dacă alegi o mașină rulată, vechimea ei nu poate depăși 8 ani la finalul perioadei de leasing.

Garanti BBVA Credite de Consum impune doar o singură condiție de eligibilitate: intervalul de vârstă între care se poate aplica pentru creditul de nevoi personale GREEN este cuprins între 21 și 65 de ani.

Exemplu calcul rate credit verde

Pentru a înțelege mai bine care ar fi suma totală de plată în urma accesării unui credit verde, mai jos îți prezentăm 2 opțiuni de creditare pentru suma de referință de 35.000 de lei, plătită în rate lunare pe o perioadă de 5 ani.

*DAE=Dobânda Anuală Efectivă reprezintă costul total al unui credit solicitat. De regulă, comisioanele de administrare ale conturilor curent nu sunt incluse în DAE.

**Cu încasarea salariului la ING și cu încheierea unei asigurări de viață și șomaj.

***Cu opțiunea de contractare a unui pachet de produse și servicii prin care comisionul de administrare lunară cont curent asociat creditului este zero lei.

****Ulterior descrește ca urmare a diminuării primei de asigurare.

Oferta băncilor pentru un credit verde, după cum poți vedea mai sus, este diversă și include o categorie largă de produse și echipamente eco-friendly care pot fi achiziționate. Unele au condiții mai avantajoase decât un credit de nevoi personale clasic.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre ce alegeri sustenabile poți face pentru a proteja mediul înconjurător, îți recomandăm să citești și următoarele articole:

Surse

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *