Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ce grătar punem în curte?

Imaginea unui grătar plin de bunătăți este un motiv întemeiat pentru întâlnirile cu familia sau prietenii pe terasa unei case, în natură, dar experții au ajuns la concluzia că arderea lemnului și a cărbunelui reprezintă o amenințare pentru sănătatea oamenilor, generând afecțiuni pulmonare și ale inimii.

Utilizarea combustibililor solizi pentru prepararea directă a hranei generează poluanți nocivi ai aerului, iar oamenii respiră o mulțime de substanțe toxice, inclusiv benzen și formaldehidă, potrivit EPA US (Environmental Protection Agency) și Medicinenet. Cea mai mare amenințare sunt particulele fine, care pot agrava simptomele de astm, pot provoca atacuri de cord, accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă.

Dacă ținem la sănătatea noastră putem să ne bucurăm în continuare de întâlnirile cu familia la un grătar, pentru că avem la dispoziție aparate ce folosesc gazul sau energia ca și combustibil, pentru a ne oferi aceleași rezultate.  

În magazinele de specialitate găsim numeroase tipuri de gratare, dar cel mai important lucru este că un grătar profesional este gândit să funcționeze cu un randament optim, indiferent că este pe gaz sau electric și utilizează la maxim căldura pentru a ne ajuta să obținem o mâncare gustoasă și gătită conform așteptărilor noastre.

Prețurile unor grătare pe gaz sau energie variază de la 800 de lei și pot ajunge la câteva mii de lei, în funcție de producător, dotări etc.

La ce ar trebui să fim atenți înainte de a cumpăra un grătar de grădină:

• Avem o instalație electrică exterioară care să alimenteze un grătar electric?

• Putem utiliza o butelie de gaz în spațiul în care dorim să amplasăm grătarului?

• Avem nevoie de un grătar fix sau utilizăm un aparat mobil?

• Este sigur să folosim un grătar într-un anumit spațiu?

Un lucru foarte important pe care trebuie să îl avem în vedere în ceea ce privește amplasarea grătarului este distanța față de vecini și direcția vântului, astfel încât să prevenim diverse neajunsuri. Utilizarea capacului de grătar ne poate ajuta în acest sens, dar oricând relațiile de bună vecinătate se întăresc prin invitarea la un grătar.

Surse:

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Ce grătar punem în curte?

Imaginea unui grătar plin de bunătăți este un motiv întemeiat pentru întâlnirile cu familia sau prietenii pe terasa unei case, în natură, dar experții au ajuns la concluzia că arderea lemnului și a cărbunelui reprezintă o amenințare pentru sănătatea oamenilor, generând afecțiuni pulmonare și ale inimii.

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *