Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cele mai bune aplicații mobile pentru a economisi energie electrică

Tehnologia caselor inteligente, automatizarea acestora și aplicațiile de economisire a energiei electrice au devenit tot mai populare în ultimul deceniu. De la lumini și încălzire, până la încărcarea vehiculelor și automatizarea ferestrelor sau ușilor garajului tău, nu a fost niciodată mai ușor să preiei controlul asupra energiei consumate.

Dacă îți dorești o administrare mai bună a casei, pentru a urmări consumul de energie sau pur și simplu pentru a reduce costurile locuinței, există numeroase aplicații mobile ce au ca scop principal economisirea energiei electrice. Majoritatea acestor instrumente sunt gratuite și pot fi de mare ajutor pentru cheltuielile tale, dar și pentru mediul înconjurător.

Cu ajutorul lor, poți monitoriza și obține sfaturi și trucuri la îndemână legate de modalitățile de a economisi mai eficient. Următoarele aplicații mobile te vor ajuta să urmărești modul în care este utilizată energia, astfel încât să poți face modificările necesare pentru a reduce facturile lunare.

Energy Consumption Analyzer

Energy Consumption Analyzer este o aplicație mobilă pentru Android, care funcționează ca o bază de date a consumului de energie dintr-o locuință.

Proprietarii de case își pot adăuga contoarele pentru electricitate, gaz natural și apă pentru a crea rapoarte privind consumul de energie.

Cu cât introduci mai multe date, cu atât aplicația va putea calcula mai bine consumul pe oră, zi, săptămână sau lună. Aplicația permite, de asemenea, verificarea sumelor cheltuite pe energie, crearea de grafice și separarea categoriilor pe diferite culori.

Energy Cost Calculator

Dacă ești în căutarea unei aplicații disponibile și pentru Android, și pentru iOS, Energy Cost Calculator reprezintă o opțiune viabilă.

În cazul în care vrei să analizezi cantitatea de energie pe care o consumă casa ta, aceasta poate calcula costul de operare și consumul de energie al echipamentelor și dispozitivelor electrice din locuință.

Aplicația poate afișa costul pe zi, săptămână, lună sau an, astfel încât să poți reduce factura de energie cu o mai mare acuratețe.

Showr – Smart Shower Timer

Pentru utilizatorii de Android, o soluție pentru economisirea apei este Showr – Smart Shower Timer. Utilizatorii trebuie doar să seteze timpul pe care doresc să-l petreacă la duș, iar aplicația îi va avertiza atunci când este timpul să închidă robinetul.

Cel mai mare beneficiu este faptul că aplicația dispune de mai multe alarme, anunțând inclusiv atunci când au mai rămas câteva minute, ca să te poți pregăti să termini dușul.

Dacă ai un iPhone, o aplicație similară este Time Your Shower, care se axează, de asemenea, pe consumul de apă.

Energy Tracker

Energy Tracker este o aplicație mobilă pentru iOS ce poate gestiona și evalua citirile contoarelor pentru a înregistra consumul de energie electrică, apă și gaz.

Aceasta detectează automat citirile contorului pentru a oferi o analiză grafică a consumurilor zilnice, lunare, trimestriale și anuale.

Mai apoi, aplicația creează un raport cu potențialul de economisire viitor, comparând tendințele zilnice și lunare de-a lungul anului, timp de până la trei ani.

JouleBug

JouleBug este o aplicație mobilă pentru Android și iOS care funcționează aproape ca o rețea socială pentru pasionații de energie regenerabilă.

Utilizatorii se pot alătura competițiilor locale pentru a descoperi cine este cel mai dedicat membru, pot explora acțiuni legate de reciclare și pot chiar să împărtășească cu prietenii modalitățile prin care economisesc energia electrică.

EnergyHub Thermostat

Termostatele inteligente permit controlarea de la distanță a încălzirii și aerului condiționat din locuință. Totodată, acestea pot fi programate pentru a se adapta la condițiile meteorologice, ținând evidența energiei utilizate în timp real.

EnergyHub Thermostat este doar unul dintre termostatele inteligente existente pe piață. Aplicația sa este disponibilă în magazinele iTunes și Google Play.

Amazon Alexa

Cu ajutorul aplicației Amazon Alexa (sau oricărui alt asistent virtual) pentru Android şi iOS, îţi poţi controla încălzirea, luminile și prizele inteligente, toate dintr-o singură aplicație. În plus, cu un astfel de asistent, poți seta foarte ușor de a avea un asistent în casă pentru a seta cronometrări sau orice altceva ai nevoie în locuința ta.

Spre exemplu, luminile rămase aprinse pot fi închise rapid cu aplicația Alexa. Mai mult decât atât, utilizarea comenzilor inteligente de încălzire te poate ajuta să economisești până la 500 de lei pe an.

Acestea sunt doar câteva dintre aplicaţiile mobile utile (Energy Consumption Analyzer, Energy Cost Calculator, Showr – Smart Shower Timer, Energy Tracker, JouleBug, EnergyHub Thermostat şi Amazon Alexa) pentru economisirea energiei electrice din locuința ta. Nu este nevoie să începi să le folosești pe toate din cele prezentate, ci ar fi ideal să alegi care sunt cele mai folositoare pentru nevoile și casa ta.

Surse 

Ai o problemă sau o nelămurire? Întreabă-ne, iar experții noștri îți vor răspunde în cel mai scurt timp.

Ți-a plăcut? Împărtășește cu prietenii

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *