23.06.2021 Online
Interval orar: 09:30 - 12:20
Organizatori: Ziarul Financiar
Tematica evenimentului: Economia post-pandemie.Timpul acţiunii. În cadrul videoconferinţei se va lansa şi a şaisprezecea ediţie a Anuarului de Business al României – Cei mai mari jucători din economie, catalog care suprinde cele mai importante 80 de sectoare din business în anul pandemiei.
Conferința online Cei mai mari jucători din economie va avea loc în data de 23 iunie 2021, între orele 9.30-12.30.
Temele de dezbatere includ:
- Cum putem accelera investițiile?
- Ce nevoie are sistemul de companii din România pentru a câştiga în productivitate, pentru a capacita resursele locale prezente din belşug în ţară?
- Cum folosim lecţiile pandemiei pentru a dezvolta producţia locală? În plină criză sanitară ne-am trezit că nu avem măşti şi combinezoane, dar au fost mobilizate capacităţi noi de producţie. Ce putem face pentru a replica modelul şi în alte sectoare din economie?
- Ultimul an ne-a demonstrat că putem depăşi un obstacol de sănătate publică şi devine clar atunci că ne lipseşte doar mobilizarea, organizarea şi asumarea de obiective ambiţioase.
- Ce nevoi au companiile pentru a trece la planuri active de investiţii?
- Cum putem recrea lanţurile de valoare din economie? Ce se poate face în industria alimentară, în chimie, în energie pentru a majora producţia locală şi a fi mai puţin dependeţi de importuri?
- Cum transformăm resursele naturale în produse finite? Cum ajungem de la grâu la croissant, de la vânt la curent electric, de la gaz naturale la îngrăşăminte chimice şi medicamente?
- Cum putem aduce mai multe investiţii străine? Ce vor investitorii străini pentru a-şi creşte expunerea pe România?
- Cum pot accesa companiile finanţare bancară, finanţare de pe piaţa de capital în condiţiile în care există bani în piaţă, depozitele bancare fiind cu 30% mai mari decât creditele?
- Cum şi unde vor fi canalizaţi banii europeni din PNRR (Planul Naţional de Rederesare şi Rezilienţă) în economia locală ? Cum pot fi firmele beneficiari direcţi, dar şi cum pot câştiga comenzi suplimentare ale beneficiarilor publici?
- Ce instrumente sunt necesare pentru exporturi şi pentru investiţii româneşti în străinătate? Cum se poate mobiliza capitalul autohton în fonduri de investiţii pentru susţinerea mediului antreprenorial local?
- Ce soluţii sunt pentry susţinerea strategică a start-up-urilor din hi-tech?
- Cum pot companiile locale să beneficieze de soluţiile digitale dezvoltate de hi-tech-ul românesc?
Invitați:
- Oana Ijdelea, Partener, Ijdelea Mihăilescu
- Vlad Cordea, Managing Associate, Ijdelea Mihăilescu
- Iulian Sorescu, expert în ajutoare de stat, consultant financiar şi de business şi intrapreneur, Noerr