- Rezultatele pentru contestaţiile depuse vor fi publicate în cel mai scurt timp;
- Cetățenii pot transmite sugestii cu privire la program până luni, 10 august;
- Propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex.
Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, a transmis Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.
“Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor.”, a declarat preşedintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.
Rezultatele la contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul www.afm.ro, în cel mai scurt timp, se arată în comunicatul de presă.
Totodată, până luni, 10 august 2020, doritorii pot transmite sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro. Scopul acestui demers este ca sesiunea din toamnă a programului să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.
Propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11.00. Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail, potrivit comunicatului AFM.
Potrivit şefei AFM, toţi cei 14.000 de beneficiari care au primit aprobare pentru finanţare în program trebui să depună avizele tehnice necesare la instalatorii validaţi în vederea generării contractelor de finanţare nerambursabilă.
Suma finanţată de către autoritate se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.
Bugetul alocat acestui program este de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) şi 120 de milioane de lei, de la AFM, prin care aproape 27.000 de cetăţeni pot deveni prosumatori.